Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

High teaKlein gebak

Mini tulbandjes met gekonfijte vruchtjes

by Liefde voor bakken 08/11/201709/12/2018
written by Liefde voor bakken 08/11/201709/12/2018
Mini tulbandjes

Vandaag is het weer eens tijd voor een High Tea recept. Dit keer heb ik een heel klein mini hapje gemaakt. Een mini tulbandje. Heel schattig en ook héék lekker! Staat erg leuk op je ‘High Tea’ of ‘Zoete tafel’ . Vooral ook leuk omdat het zo klein is. Je stopt het in één hap naar binnen.

In de loop van de tijd hebben wij heel veel verschillende bakvormen aangeschaft. Doordat ik (Ria) ook nog een eigen webwinkeltje heb in bakspullen, is ons assortiment bakvormen uiteraard nog uitgebreider! We hebben ook een siliconen vorm voor mini tulbandjes. Daar ben ik mee aan de slag gegaan en het resultaat staat hieronder! De tulbandjes zijn gemaakt van een cakebeslag, maar nu eens anders dan anders. Met luchtig geklopte eieren en gesmolten boter. Kijk snel hieronder als je nieuwsgierig geworden bent!

Je maakt ongeveer 40-45 mini  tulbandjes met dit recept.

Mini tulbandjes
Liefde voor bakken Vandaag is het weer eens tijd voor een High Tea recept. Dit keer heb ik een heel klein mini hapje gemaakt. Een… Printen
Cijfer 3.5/5
( 2 gestemd )

Ingrediënten

  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • een mespunt citroenrasp (vers of uit een potje)
  • snufje zout
  • 150 gram gesmolten boter of margarine
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bigarreaux ofwel geconfijte vruchtjes
  • circa 50 gram abrikozenjam

Extra: een (wegwerp) spuitzak & een siliconen vorm voor mini tulbandjes

Instructies

  1. Meng de suiker met de eieren, de citroenrasp en het zout. Zet dit op een pannetje met heet water. Verwarm het zo ‘au bain marie’ tot 37 graden. Haal dan van het pannetje af en klop dit mengsel met een mixer koud. Totdat het mengsel circa 23 graden is. Dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten. Voeg dan voorzichtig de gesmolten boter toe en meng dit er voorzichtig door. Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde meel toe en schep dit  erdoor.
  2. Snijd de vruchtjes in kleine stukjes, doe een beetje meel in een kommetje en schep daar de fijngesneden vruchtjes door. Schep dit een beetje om en voeg dan toe aan het deeg. Meng erdoor.
  3. Vul de spuitzak met het deeg. Knip een puntje er af, niet te klein. De stukjes van de vruchtjes moet erdoor kunnen. Spuit de vormpjes ongeveer ruim  driekwart vol.
  4. Verwarm de oven voor op circa 180 – 185 graden. Zet de bakvorm in de oven en bak de mini tulbandjes gaar in ongeveer 12 minuten. Ze moeten veerkrachtig aanvoelen en mooi goudbruin zijn. Haal ze dan uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vorm.
  5. Verwarm de abrikozenjam met 20 ml water tot bijna aan de kook. Haal van het vuur en doe door een zeef. Laat dit heel eventjes afkoelen, circa 5 minuten en bestrijk de cakejes dan met de gelei. Dan gaan ze mooi glimmen.

Schattig toch?

Liefs Ria & Laura

high teaklein gebak
3 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Vierkante appelcakejes met hazelnoot
next post
Mini Schwarzwalderkirsche bolletjes

You may also like

High Tea: Bananensoesjes

01/07/2016

High tea: mini pecan appeltaartjes

29/06/2016

Kwarkgebakjes met bosvruchten

05/08/2018

Brownieblokjes met aardbeien

12/09/2018

Champignonragout in bladerdeeg

15/03/2017

Mini appeltaartjes

14/01/2016

High Tea: Mini cheesecake met bastogne en mango

24/06/2016

Pecannoten karamel taartjes

09/12/2018

Merengue gebakjes met aardbeien

16/09/2018

Bladerdeeg hapjes met spek en paprika

30/12/2016

3 comments

Astrid Keereweer 08/11/2017 - 09:10

Hoi Ria en Laura even een vraagje. Ik heb een nordic ware vorm voor 12 mini tulbandjes. Als deze in de oven zit hoe kan ik dan het beste het beslag bewaren voor de volgende lading? Bvd gr Astrid.

Reply
Liefde voor bakken 08/11/2017 - 09:41

Bij deze bakvorm moet je ook even goed opletten of de baktijd hetzelfde blijft. Verder Kun je niet veel meer doen als het deeg laten staan totdat de eerste lading is gebakken en afgekoeld. Je zult het dan sowieso weer even goed moeten doorroeren. Wat je ook kunt doen is dat je twee keer de helft van het recept maakt. Dat is eigenlijk beter omdat dit deeg wel wat in kan zakken als het te lang moet staan.

Reply
Astrid Keereweer 08/11/2017 - 09:43

Dank je wel voor het snelle antwoord.👍🏽💋

Reply

Laat een reactie achter op Astrid Keereweer Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 2

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 3

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 4

    Appeltjes plaatcake met walnoten

    23/09/2018
  • 5

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 6

    Koffie kwarktaart

    19/03/2017
Oud & Nieuws 2018
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

  • Er staan zulke lekkere kokos koekjes op onze site! En...
  • Wij hadden een kleine donut party! Want liefdevoorbakkennl bestaat 35...
  • Het is volgende week Valentijn! Dus tijd voor een heerlijke...
  • Hey hallo Instagram! Mijn nachtdiensten zitten er weer op dus...
  • Is toch om verliefd op te worden?  deze hartentaart...
  • Tijd voor een lekker toetje! Chocolademousse! dessert toetje nagerecht foodphoto...
  • Best bekeken artikelen van januari staat trouwens online! Link ik...
  • Wij hebben vandaag zin in iets gezonds! Daarom staat deze...
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top