Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Kwarktaart met frambozen

by Liefde voor bakken 29/07/201514/08/2015
written by Liefde voor bakken 29/07/201514/08/2015
Kwarktaart frambozen
Zoals we eerder al vertelde zijn wij gek op kwarktaart en we hebben inmiddels al behoorlijk wat varianten gemaakt! Deze liefde voor kwarktaart willen wij graag met jullie delen, dus vandaag voor jullie een kwarktaart met frambozen en een chocolade biscuitbodem.
Benodigdheden

  • Mix voor chocoladebiscuit
  • 2 eieren
  • 1 pakje klop-klop (of eventueel verse slagroom)
  • 1 bakje van circa 450 gram magere kwark
  • 9 blaadjes gelatine
  • Verse frambozen
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Half kopje frambozenranja (aangemaakt met water)

Extra: bakvorm van 24 cm, springvorm van 26 cm en vetvrij bakpapier

Bereiding

Dit recept is dus een variatie op de kwarktaart met ananas en chocolade bodem die je in dit artikel vindt.

We gaan eerst de bodem maken:

  1. Maak van de mix voor chocoladebiscuit een taartbodem. Mix hiervoor 2 eieren, 175 gram mix voor chocoladebiscuit en 40 ml water. Mix deze eerst 8 minuten op de hoogste stand en daarna 2 minuten op de laagste stand.
  2. Laat de bodem goed afkoelen.
  3. Verwijder het bakpapier.
  4. Bekleed dan de springvorm van 26 cm met een nieuw stuk bakpapier en leg daar de goed afgekoelde chocoladebodem in. Let op: deze vorm is groter, dus je hebt een randje over aan de zijkant. Dit randje wordt straks opgevuld.

Kwarttaart met frambozen

Maak daarna het kwarkmengsel volgens de volgende stappen:

  1. Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
  2. Bereid ondertussen de klop-klop volgens aanwijzing op de verpakking met 160 ml halfvolle melk.
  3. Voeg de kwark toe aan het klop-klop mengsel.
  4. Verwarm circa 10 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
  5. Laat de gelatine heel even een paar minuutjes afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel.
  6. Pureer ongeveer 10 frambozen met de aangemaakte ranja in een blender of met een staafmixer tot een glad  papje. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
  7. Voeg ook twee eetlepels bastardsuiker toe en mix het geheel nog even goed door op de laagste stand.

Doe vervolgens je kwarkmengsel in de bakvorm waar de bodem in zit. Let er op dat de zijkanten langs de bodem ook goed gevuld wordt.

Laat je taart 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer vervolgens je taart met de overgebleven frambozen.

Kwarktaart frambozen

Kwarktaart frambozen

Een hele lekkere en frissen taart die super makkelijk te bereiden is!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!

Liefs Ria & Laura

frambozenkwarktaart
0 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Mini fruit gebakjes
next post
Koekjes ijsjes II

You may also like

Oreo kwarktaart

25/02/2018

No bake mokka taartje

23/08/2020

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

Valentijnskwarktaart met aardbeien en Kitkatbodem

03/02/2019

No bake bosvruchtencake

13/01/2019

Citroen kwarktaart

28/05/2017

Bastogne kwarktaart met frambozen en mango

07/05/2022

Bounty taartje

21/02/2019

Stroopwafeltaart

11/03/2018

No bake vlaai met oreo en bosbessen

21/04/2017

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....