Zoals we eerder al vertelde zijn wij gek op kwarktaart en we hebben inmiddels al behoorlijk wat varianten gemaakt! Deze liefde voor kwarktaart willen wij graag met jullie delen, dus vandaag voor jullie een kwarktaart met frambozen en een chocolade biscuitbodem.
Benodigdheden
- Mix voor chocoladebiscuit
- 2 eieren
- 1 pakje klop-klop (of eventueel verse slagroom)
- 1 bakje van circa 450 gram magere kwark
- 9 blaadjes gelatine
- Verse frambozen
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- Half kopje frambozenranja (aangemaakt met water)
Extra: bakvorm van 24 cm, springvorm van 26 cm en vetvrij bakpapier
Bereiding
Dit recept is dus een variatie op de kwarktaart met ananas en chocolade bodem die je in dit artikel vindt.
We gaan eerst de bodem maken:
- Maak van de mix voor chocoladebiscuit een taartbodem. Mix hiervoor 2 eieren, 175 gram mix voor chocoladebiscuit en 40 ml water. Mix deze eerst 8 minuten op de hoogste stand en daarna 2 minuten op de laagste stand.
- Laat de bodem goed afkoelen.
- Verwijder het bakpapier.
- Bekleed dan de springvorm van 26 cm met een nieuw stuk bakpapier en leg daar de goed afgekoelde chocoladebodem in. Let op: deze vorm is groter, dus je hebt een randje over aan de zijkant. Dit randje wordt straks opgevuld.
Maak daarna het kwarkmengsel volgens de volgende stappen:
- Week de 9 blaadjes gelatine in circa 10 minuten in koud water
- Bereid ondertussen de klop-klop volgens aanwijzing op de verpakking met 160 ml halfvolle melk.
- Voeg de kwark toe aan het klop-klop mengsel.
- Verwarm circa 10 ml water op het vuur, breng dit heel even aan de kook en haal het daarna meteen van het vuur af. Wacht een aantal seconden en voeg dan één voor één de uitgenepen blaadjes gelatine toe. Zorg dat ze goed opgelost zijn voordat je weer een nieuwe toe voegt.
- Laat de gelatine heel even een paar minuutjes afkoelen en schenk het dan door een zeef bij het kwarkmengsel.
- Pureer ongeveer 10 frambozen met de aangemaakte ranja in een blender of met een staafmixer tot een glad papje. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel.
- Voeg ook twee eetlepels bastardsuiker toe en mix het geheel nog even goed door op de laagste stand.
Doe vervolgens je kwarkmengsel in de bakvorm waar de bodem in zit. Let er op dat de zijkanten langs de bodem ook goed gevuld wordt.
Laat je taart 2 à 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer vervolgens je taart met de overgebleven frambozen.
Een hele lekkere en frissen taart die super makkelijk te bereiden is!
Nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter!
Liefs Ria & Laura