Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Taarten zonder oven

Kwarktaart met chocoladebodem en ananasstukjes

by Liefde voor bakken 06/07/201504/12/2018
written by Liefde voor bakken 06/07/201504/12/2018
Kwarktaart
Kwarktaart is waarschijnlijk wel de meest gegeten taart bij ons thuis. Het is makkelijk te maken en er komt geen oven aan te pas. Er zijn dan ook al een hoop variaties van de kwarktaart gemaakt en geproefd! Vandaag laten wij jullie onze eerste versie van de kwarktaart zien: Kwarktaart naturel met chocoladebodem en ananasstukjes.

Benodigdheden

  • 225 gram Bakzolder mix voor kruimelbodem choco
  • 113 gram margarine
  • 500 gram magere kwark
  • 2 zakjes klopklop (instant moespoeder om slagroom te maken)
  • 160 milliliter melk
  • 8 blaadjes gelatine
  • klein blikje ananasschijven (227 gram)

Extra: springvorm 24 cm en bakpapier

Bereiding:

1. Bedek de bodem van de springvorm met een stukje bakpapier. Een handig trucje hiervoor is om de bodem van de springvorm los te maken van de rand, hier een stuk bakpapier overheen te spannen en dan de rand weer terug vast te zetten. Nu kun je precies op de juiste maat je bakpapier af knippen en heb je ook geen gedoe met cirkeltjes tekenen op je bakpapier!

2. Smelt je boter in een steelpannetje. Laat de boter niet te bruin worden!

Kwarktaart

3. Meng je kruimelmix door de gesmolten boter

4. Verdeel je mengsel over de bodem met behulp van de achterkant van een lepel

5. Laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast

Kwarktaart

Dit is de bodem na het opstijven in de koelkast, krijg je al trek? :)

Ondertussen kan je alvast je gelatine laten weken en je kwarkmengsel maken!

6. Laat de 8 gelatine blaadjes weken in koud water, circa 8 minuten

Nu ga je de klopklop maken, zoals aangegeven staat op de verpakking. Klopklop is eigenlijk een instant moussepoeder om slagroom te maken maar is vaak iets zoeter van smaak dan gewone slagroom. Ook is het niet overal meer verkrijgbaar, maar de Albert Heijn verkoopt deze nog wel.

7. Meng in een kom de inhoud van 1 zakje klopklop met 80 ml koude melk.

8. Mix dit gedurende 3 à 4 minuten tot er zich pieken gaan vormen.

kwarktaart

9. Doe alvast de kwark bij de klopklop

10. Zeef het blikje ananas en vang het vocht op in een steelpannetje. Leg de ananas weg, deze komt later bij de garnering.

11. Knijp je gelatine uit.

Nu ga je de gelatine oplossen in het ananassap, maar belangrijk hierbij is dat het sap niet mag koken! Hierdoor kan het zijn dat de gelatine niet goed oplost, waardoor er klontjes in je kwarktaart kunnen komen. Het is het handigst om het ananassap te verwarmen tot het kookpunt en dan van het vuur af te halen, dan weet je zeker dat je sap niet meer gaat koken en voorkom je de klontjes.

12. Verwarm je ananassap tot aan het kookpunt, haal deze van het vuur af, wacht een paar seconden en voeg nu de gelatineblaadjes één voor één toe. Los deze al roerend op in het verwarmde sap.

13. Voeg de sap met de opgeloste gelatineblaadjes toe aan je klopklop-kwark mengsel. Wij gebruiken hierbij een zeef, zodat eventuele slecht opgeloste stukjes gelatine niet in het mengsel terecht komen.

14. Mix dit op de laagste stand door elkaar tot één mengsel.

Je kan er nu voor kiezen om alvast een paar stukjes ananas door het mengsel te doen. Zorg er wel voor dat je voldoende ananas over hebt voor de garnering.

15. Haal je springvorm met je chocoladebodem uit de koelkast en vul deze met het mengsel. Strijk deze zo glad mogelijk af met de achterkant van een lepel.

kwarktaart

16. Laat je taart 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

Pas na het opstijven ga je de kwarktaart garneren met de ananas.

Kwarktaart

Kwarktaart

En dit is het eindresultaat! Een heerlijke kwarktaart die niet al te zoet is, maar vooral lekker fris van smaak. De chocoladebodem combineert heel goed bij de frisse smaak van de ananas en de kwark. Wij hebben zelf meteen een stukje genomen.

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Liefs Ria & Laura

kwarktaartnon-bakeTaartzomerzonder oven
1 comment
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Een lieveheersbeest op je taart!
next post
Basisrecept voor cupcakes

You may also like

No bake vanille taartje met peer

29/09/2019

No bake mokka taartje

23/08/2020

Bokkenpootjestaart met advocaat

14/03/2021

Koffie kwarktaart

19/03/2017

No bake aardbeien yoghurttaart met Betsie’s Geitenzuivel

24/06/2018

IJstaart met walnoot & banaan

22/12/2016

Abrikozen-mascarpone taart met sinaasappel

26/02/2017

No bake witte chocolade en frambozen cheesecake

18/06/2017

Lotus speculoostaartje

18/08/2019

Aardbeientaartje met lange vingers

02/05/2021

1 comment

Kwarktaart met frambozen | Liefde voor bakken 05/08/2015 - 08:20

[…] by Liefde voor bakken Zoals we eerder al vertelde zijn wij gek op kwarktaart en we hebben inmiddels al behoorlijk wat varianten gemaakt! […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
  • 6

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....