- 225 gram Bakzolder mix voor kruimelbodem choco
- 113 gram margarine
- 500 gram magere kwark
- 2 zakjes klopklop (instant moespoeder om slagroom te maken)
- 160 milliliter melk
- 8 blaadjes gelatine
- klein blikje ananasschijven (227 gram)
Extra: springvorm 24 cm en bakpapier
Bereiding:
1. Bedek de bodem van de springvorm met een stukje bakpapier. Een handig trucje hiervoor is om de bodem van de springvorm los te maken van de rand, hier een stuk bakpapier overheen te spannen en dan de rand weer terug vast te zetten. Nu kun je precies op de juiste maat je bakpapier af knippen en heb je ook geen gedoe met cirkeltjes tekenen op je bakpapier!
2. Smelt je boter in een steelpannetje. Laat de boter niet te bruin worden!
3. Meng je kruimelmix door de gesmolten boter
4. Verdeel je mengsel over de bodem met behulp van de achterkant van een lepel
5. Laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast
Dit is de bodem na het opstijven in de koelkast, krijg je al trek? :)
Ondertussen kan je alvast je gelatine laten weken en je kwarkmengsel maken!
6. Laat de 8 gelatine blaadjes weken in koud water, circa 8 minuten
Nu ga je de klopklop maken, zoals aangegeven staat op de verpakking. Klopklop is eigenlijk een instant moussepoeder om slagroom te maken maar is vaak iets zoeter van smaak dan gewone slagroom. Ook is het niet overal meer verkrijgbaar, maar de Albert Heijn verkoopt deze nog wel.
7. Meng in een kom de inhoud van 1 zakje klopklop met 80 ml koude melk.
8. Mix dit gedurende 3 à 4 minuten tot er zich pieken gaan vormen.
9. Doe alvast de kwark bij de klopklop
10. Zeef het blikje ananas en vang het vocht op in een steelpannetje. Leg de ananas weg, deze komt later bij de garnering.
11. Knijp je gelatine uit.
Nu ga je de gelatine oplossen in het ananassap, maar belangrijk hierbij is dat het sap niet mag koken! Hierdoor kan het zijn dat de gelatine niet goed oplost, waardoor er klontjes in je kwarktaart kunnen komen. Het is het handigst om het ananassap te verwarmen tot het kookpunt en dan van het vuur af te halen, dan weet je zeker dat je sap niet meer gaat koken en voorkom je de klontjes.
12. Verwarm je ananassap tot aan het kookpunt, haal deze van het vuur af, wacht een paar seconden en voeg nu de gelatineblaadjes één voor één toe. Los deze al roerend op in het verwarmde sap.
13. Voeg de sap met de opgeloste gelatineblaadjes toe aan je klopklop-kwark mengsel. Wij gebruiken hierbij een zeef, zodat eventuele slecht opgeloste stukjes gelatine niet in het mengsel terecht komen.
14. Mix dit op de laagste stand door elkaar tot één mengsel.
Je kan er nu voor kiezen om alvast een paar stukjes ananas door het mengsel te doen. Zorg er wel voor dat je voldoende ananas over hebt voor de garnering.
15. Haal je springvorm met je chocoladebodem uit de koelkast en vul deze met het mengsel. Strijk deze zo glad mogelijk af met de achterkant van een lepel.
16. Laat je taart 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
Pas na het opstijven ga je de kwarktaart garneren met de ananas.
En dit is het eindresultaat! Een heerlijke kwarktaart die niet al te zoet is, maar vooral lekker fris van smaak. De chocoladebodem combineert heel goed bij de frisse smaak van de ananas en de kwark. Wij hebben zelf meteen een stukje genomen.
Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!
Liefs Ria & Laura
1 comment
[…] by Liefde voor bakken Zoals we eerder al vertelde zijn wij gek op kwarktaart en we hebben inmiddels al behoorlijk wat varianten gemaakt! […]