Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

Ontbijt & lunch

Healthy chocolade bananenbrood met noten

by Liefde voor bakken 12/08/201602/08/2017
written by Liefde voor bakken 12/08/201602/08/2017
IMG_0408bn

Eigenlijk bakken wij vooral zoete taartjes en andere lekkernijen. Want daar houden wij het meest van! Maar tussen al de zoetigheden door, moeten we af en toe ook een beetje gezond snoepen. Dus vandaar dat we deze chocolade bananenbrood met nootjes hebben gemaakt! Weer eens wat anders!

Dit recept heb ik samen bedacht met mijn zusje Chiara! Wij hebben wel vaker bananenbrood gebakken, maar we wilden nu wel eens een variant bedenken! En deze variant is nog eens leuk uitgepakt ook!

Benodigdheden

  • 50 gram cacao
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 60 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • Cranberry notenmix (- cashewnoten)
  • 1 el honing

Extra: cakevorm

Aan de slag!

1. Prak de bananen in een grote kom. Het is makkelijker om iets rijpere bananen te gebruiken (dat hadden wij dus niet gedaan. Kan je zeggen dat net rijpe bananen prakken dan écht nog een pittige opgaven is)

IMG_0387bn

2. Voeg hier de havermout, bloem en eieren aan toe. Mix dit goed door elkaar.

3. Doe hier nu de cacao en de honing toe en mix nogmaals.

4. Voeg als laatst nog de notenmix toe. Wij hebben gekozen voor een cranberry notenmix, maar we hebben de pecannoten eruit gehaald. Dit omdat we het idee hadden dat dit niet zo zou passen bij de rest. Wij hebben de noten heel er doorheen gedaan, maar je zou ze ook even iets klein kunnen hakken. Meng dit nog even goed door met een lepel.

5. Doe het mengsel in een met ingevette cakevorm en bak dit 35 tot 40 minuten op 180 graden.

IMG_0395bn

IMG_0399bn

IMG_0408bn

Wij vonden de bananenbrood echt heel lekker! Ik had zelf in eerste instantie twijfels of de cranberry’s er wel bij zouden passen, maar die zorgen juist voor een soort frisheid en een fijne verschil in structuur. Maken jullie hem ook?

Liefs Laura

banaanbananenbroodlunchontbijt
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Cupcakes met verse aardbeien en slagroom
next post
Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

You may also like

Gezond: ontbijtjar met kwark en aardbeien

22/07/2016

Pancakes met frambozen en roomkaascrème

26/03/2020

Video: muesli pannenkoekjes

14/05/2020

Ontbijt wafels met aardbeien en kokos

05/05/2019

Zelf ham kaas croissantjes maken

25/01/2017

Ontbijtquiches met zalm en spinazie voor Pasen

18/04/2019

Bananenbrood met bosbessen

04/01/2017

Kwark pannenkoekjes met banaan en bosbessen

10/03/2017

Croissantjes met pure chocolade en frambozen

20/04/2018

Video: Chocolate chip bananen pannenkoekjes

15/11/2018

5 comments

Kelly 21/08/2016 - 17:31

Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker deze week eens uitproberen☺

Reply
Liefde voor bakken 24/08/2016 - 15:06

Dank je wel, Kelly! Leuk om te horen!

Reply
Bianca 07/12/2016 - 21:13

Deze ga ik zeker maken!! Nog wel een vraagje: als je het over ‘havermout’ hebt, bedoel je dan echt havermout met de structuur van meel (dus heel fijn) of havermout die grover is (meer vlokken)? Ik heb de laatstgenoemde in huis in een glutenvrije versie. Als ik die zou gebruiken dan moet ik het zeker eerst even tot meel malen voor dit recept?

Reply
Liefde voor bakken 07/12/2016 - 21:17

Hoi Bianca! Wat leuk dat je ze gaat maken! In dit recept heb ik havermoutvlokken van ‘Quaker’ gebruikt. Zijn dus wel wat grover dan de structuur van meel. Ik heb ze niet eerst fijngemalen. Laat je ons weten of het is gelukt?

Liefs Laura

Reply
Bianca 09/12/2016 - 11:56

Ha Laura,

Vanochtend gemaakt met glutenvrije bloem en glutenvrije (grove) havermout. Suuuper lekker!! Thxx ;)

Reply

Laat een antwoord achter aan Bianca Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....