Liefde voor bakken
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Menu #1
      • Basisrecepten
      • Taarten met oven
      • Taarten zonder oven
      • Vlaaien
      • Cakes
    • Menu #2
      • Cupcakes
      • Klein gebak
      • Brownies
      • High Tea
      • Koekjes
    • Menu #3
      • Hartige baksels
      • Snacks & tussendoortjes
      • Vullingen, toppings & sauzen
    • Menu #4
      • Toetjes
      • IJs & drankjes
      • Ontbijt & lunch
      • Traktaties
  • How to
    • Taarten decoreren
    • Cupcakes decoreren
    • Toppers boetseren
  • Feestdagen
    • Carnaval
    • Valentijn
    • Pasen
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Vaderdag
    • Sinterklaas
    • Kerstmis
    • Oud & nieuw
  • Food Talk
    • Reviews
      • Taarten & baksels
      • Boeken
      • Bakmixen
      • Materialen & gereedschappen
    • Hotspots
    • Behind the scenes
    • Best bekeken recepten
    • Bakfilmpjes
  • Over ons
  • Contact

Liefde voor bakken

Een blog over taartjes en baksels

BakmixenKlein gebak

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

by Liefde voor bakken 17/04/201618/04/2016
written by Liefde voor bakken 17/04/201618/04/2016
Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

We hebben weer eens een bakmix voor jullie getest. En dit keer is het een bakmix van Bake Delicious, namelijk de chocolade muffins! Chocolade vinden wij sowieso fantastisch, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk. Maar muffins is ook weer eens wat anders!

Bake Delicious heeft verschillende bakmixen en bakproducten op de markt gebracht! Denk bijvoorbeeld aan mix voor biscuit, mix voor botercrème, chocolade cupcakes of chocolade muffins! Klik hier voor een aantal van deze mixen.

Eerste indruk

chocolade muffins

De mixen van Bake Delicious zitten in een witte zak, met een sticker op de voorzijde en achterzijde van de verpakking. Daarnaast is de zak hersluitbaar, dus kun je de mix beter bewaren en hoef je hem dus niet in één keer te gebruiken. Op de achterzijde staan twee recepten: voor chocolade muffins en chocolade cupcakes. De recepten zijn duidelijk, al valt meteen op dat de ingrediënten allemaal in grammen zijn omschreven. Dus bijvoorbeeld 160 gram olie. Daar moest ik even aan wennen.

Aan de slag

Ik heb de stappen gevolgd zoals beschreven op de verpakking. Alle producten, dus ook de vloeibare producten, heb ik gewoon afgewogen met een weegschaal.

Zelf toevoegen (bij 500 gram mix):

  • 160 gram olie
  • 35 gram ei
  • 130 gram water

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voorop 220 graden
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de vlinder in 8 minuten tot een glad beslag
  3. Vul de bakvormpjes tot 4/5
  4. Bak de Chocolade muffins in 20 minuten af

Wij hebben zelf nog de bakvaste chocolade druppels van De Bakzolder toegevoegd aan het mengsel. Deze chocolade druppels zouden dus niet helemaal moeten versmelten, wanneer je deze toevoegt aan je mengsel.

Getest: Bake Delicious Chocolade MuffinsGetest: Bake Delicious Chocolade Muffins

Ik heb een heteluchtoven, wat betekent dat ik mijn oven altijd wat lager zet dan gezegd wordt in de beschrijven. De eerste ronde muffins bak ik in iets hogere bakingcups van Städter, 18 minuten op 200 graden. Al snel bleek dit niet heel erg een succes. De muffins waren niet mooi hoog zoals je bij een muffin zou willen zien. Daarbij stond de oven toch nog te hoog, de achterste muffins waren iets te donker.

Chocolade muffins

Bij de tweede ronde koos ik voor witte bakingscups en deed ik de oven op 180 graden. De muffins zaten nu wel 20 minuten in de oven. De tweede ronde bleek perfect! Mooie hoge muffins, zoals een muffin eruit moet zien.

De smaak

Daar kan ik heel kort over zijn: de smaak is heerlijk! Ze smaken zoals een chocolademuffin moet smaken. Heerlijk intens naar chocolade. En om heel eerlijk te zijn is dat wel boven mijn verwachtingen! Het gebeurt wel eens dat bakmixen met chocola de intense smaak missen, maar dat is bij deze mix absoluut niet het geval. Heerlijk!

De bakvaste chocolade druppels van De Bakzolder zijn helaas niet meer terug te vinden in de muffins. Ze zijn volledig versmolten in de muffin zelf. Dit wil niet zeggen dat deze bakvaste druppels niet werken, maar ze werken in ieder geval niet in deze muffins!

Chocolade muffins

Chocolademuffins

Het oordeel

Pluspunten:

  • Handige makkelijke verpakking die hersluitbaar is
  • Twee recepten op de achterzijde
  • Intense chocoladesmaak

Minpunten:

  • Alle hoeveelheden zijn in grammen, ook die van de vloeibare producten

Eindoordeel

Deze mix voor chocolademuffins zijn echt heel lekker! Een aantal vriendinnen hebben ze ook geproefd, en ook zij vonden ze fantastisch! Dus zeker een aanrader.

De Bake Delicious Chocolade Muffins koop je hier!

Liefs Laura

chocoladechocolade muffinsmuffinsreview
5 comments
0
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Liefde voor bakken

previous post
Boerderijcupcakes: de kip, de kuiken en het varkentje
next post
Nutella cheesecake in a jar

You may also like

Choco karamel taartjes met banaan

25/10/2020

Frambozentaartjes met witte chocoladecrème

28/10/2018

Karnemelk muffins met aardbeien

10/05/2020

Bretons zanddeeg gebakje met perzik

11/04/2021

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

21/08/2016

Bladerdeeghapjes met brie en walnoten

20/12/2018

Frambozen flappen

10/05/2017

Mini banoffees

26/07/2017

Bosvruchten yoghurt gebakjes

07/01/2018

Bladerdeeg hartjes met Nutella en aardbeien

08/05/2019

5 comments

Ellen 17/04/2016 - 12:08

Hoi Laura, 35 gram ei is dat 1 ei of moet je meerdere eieren eerst klutsen en dan 35 gram afwegen? Groetjes

Reply
Liefde voor bakken 17/04/2016 - 12:35

Hey Ellen! 35 gram ei is ongeveer 1 klein ei. Ik had zelf alleen grotere eieren in huis, die waren ongeveer 55 gram per stuk, en dat ging ook prima!

Maar je kan ook eerst 1 ei klutsen, en daar dan 35 gram van gebruiken!

Reply
Ellen 17/04/2016 - 12:37

Dank je wel

Reply
Francien Boeve 06/03/2018 - 12:49

Hallo Laura,
Ik vind het wat lastig te beoordelen of de intense chocoladesmaak die jij beschrijft ook aanwezig zou zijn als je geen chocoladedruppels had toegevoegd. Deze zullen toch ook voor extra smaak zorgen?
Groeten, Francien

Reply
Liefde voor bakken 08/03/2018 - 15:10

Hoi Francien, het is alweer twee jaar geleden dat we deze mix getest hebben, maar je hebt gelijk. De chocolade druppels hebben daar vast ook een aandeel in. Groetjes, Ria

Reply

Laat een antwoord achter aan Ellen Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

Over ons

Welkom op liefdevoorbakken.nl

Wij zijn Ria & Laura, moeder en dochter en wij zijn gek op bakken! Wij bakken taartjes, cupcakes, brownies en allerlei andere lekkere dingen. Nieuwsgierig? Kijk gerust even rond op onze blog!

Zoeken

Social media

Facebook Instagram Pinterest Youtube Email Bloglovin

Volg ons via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven bij liefdevoorbakken.nl en blijf op de hoogte van nieuwe posts en artikelen.

Onze favoriete producten

Populaire recepten

  • 1

    Hoe maak je een cijfertaart?

    12/08/2018
  • 2

    Witte chocolade cheesecake in een glas

    31/03/2017
  • 3

    Mascarpone crème

    23/10/2016
  • 4

    No bake Oreo kwarktaart

    28/03/2016
  • 5

    Monchou kersen trifle

    01/02/2017
  • 6

    Basisrecept voor stevige chocolade ganache (voor het afsmeren van een taart)

    15/12/2015
Sale juli 2019
Naast het bakken van koekjes, maakt deze site ook gebruik van cookies.
Door verder te gaan op deze site, accepteer je het gebruik hiervan. Meer weten? Lees meer
mytaste.nl
myTaste.be

Volg ons op Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
 

Reacties laden....