Mango witte chocolade toetje

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 150 ml magere yoghurt
  • 250 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)
  • 1 verse rijpe mango
  • citroensap (uit een flesje of van een verse citroen)
  • 4 mooie glazen
  • spuitzak + spuitmondje 1M

Aan de slag

  1. Smelt de witte chocolade “au bain marie”. Laat dit even staan.

  2. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.

  3. Doe een beetje van de slagroom in een spuitzak met spuitmondje 1M om later toefjes mee te spuiten.

  4. Laat de rest van de slagroom in de kom. Schep hier beetje bij beetje de nog vloeibare witte chocolade bij. Klop telkens even voorzichtig door op de laagste stand.

  5. Voeg dan de yoghurt toe in delen. Meng er voorzichtig door.

  6. Snijd de mango in kleine stukjes. Doe iets meer dan de helft in een kom en meng er een beetje citroensap door.

  7. Doe de rest in de staafmixer en maal dit tot moes.

  8. Zet de glazen klaar. Schep in elk glas een laagje mangomoes op de bodem. 

  9. Schep er dan een laagje van het witte chocolademengsel op. Dan een laagje mangoblokjes er op. 

  10. Dan nog een laagje van het slagroom yoghurtmengsel. Spuit hier een flinke toef slagroom op. En dan bovenop nog weer wat blokjes mango.