Oreo kwarktaart

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 220 gram oreokoekjes
  • 85 gram margarine

Voor de vulling:

  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml verse slagroom
  • 3 eetlepels witte basterd suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 100 ml water

Decoratie

  • 200 gram oreo koekjes
  • 25 gram margarine
  • 4 aardbeien

Extra:

  • springvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • boter voor het invetten

Aan de slag

  1. Doe een stuk bakpapier tussen de bodem van je springvorm, en vet deze in met een beetje boter of margarine.

  2. Voor de bodem maal je je oreokoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan de oreokruimels. Doe deze in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuutjes opstijven in de koelkast.

  3. Week de gelatine 10 minuutjes in koud water.

  4. Klop je kwark even kort los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom bijna stijf. Voeg deze bij de kwark en doe hier een eetlepel witte basterd suiker aan toe. Mix nogmaals kort door.

  5. Zet een pannetje met 100 ml water op het vuur en breng het net aan de kook. Laat heel even kort iets afkoelen, zodat je zeker weet dat je water echt niet meer kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg je één voor één toe aan het water. Zorg steeds dat ze goed opgelost zijn!

  6. Voeg dit dan voorzichtig door een zeef toe aan je kwarkmengsel. Klop dit nog even door op de laagste stand. Doe je kwarkmengsel in de springvorm. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

  7. Voor de topping verkruimel je nu 200 gram oreokoekjes. Smelt de margarine en voeg deze eraan toe. Je krijgt hierdoor een soort oreokruim. Strooi dit over de taart en laat dit nog zo'n 20 minuten opstijven in de koelkast.

  8. Snijd je aardbeien door midden en versier hier je taart mee. En smullen maar!