DSC_0702bn

Oreo aardbeien trifle met monchou

Aantal 4 toetjes

Ingrediënten

  • oreo’s (4 x 4 koekjes)
  • 20 gram margarine
  • 2 pakjes monchou = 200 gram (op kamertemperatuur)
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml bekertje slagroom (35% vet)
  • klein beetje poedersuiker
  • 1 blikje aardbeienvulling (Hak)
  • 2 verse aardbeien als topping

Aan de slag

  1. Maal de oreo koekjes fijn. Wij gebruiken 4 koekjes per glas.

  2. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen oreo. Roer dit goed door, nu krijg je een soort crumble.

  3. Schep in elk glas een aantal scheppen van de oreo crumble. Zorg wel dat je wat achter houdt als topping.

  4. Klop de monchou met de basterdsuiker even los met een mixer.

  5. Klop in een schone kom de slagroom stijf met wat poedersuiker. Zorg dat je gardes goed koud zijn.

  6. Voeg steeds een beetje van de stijf geklopte slagroom toe aan de monchou, en klop dit erdoor.

  7. Doe dit in een spuitzak en doe een flinke laag op de oreocrumble. Doe hier een laagje aardbeienvulling op. Hier weer een laagje monchou op en strooi nog wat oreocrumble op. Maak het af met een halve aardbei.