Toetjes
Leave a comment

Witte chocolade cheesecake in een glas

Witte chocolade cheesecake in een glas

Vorig jaar hebben we al eens heerlijke cheesecake in een potje (zeg maar gerust pot) gemaakt en dat was echt heel erg lekker. En omdat we nogal van de toetjes zijn de laatste tijd (don’t blame us, toetjes zijn nou eenmaal lekker), bedachten we weer een leuke variant! Dit keer een combinatie van frambozen en witte chocolade. Doe het ik een glas of glazen potje, en het staat meteen heel gezellig :)

Benodigdheden

  • 4 x 2 digestive koekjes (dus 8 koekjes totaal)
  • 20 gram boter
  • 175 ml slagroom
  • 100 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 ml magere yoghurt
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 el witte basterd suiker
  • bevroren fruit: blauwe bes en framboos

Aan de slag

  • Verkruimel de koekjes.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan de kruimels. Dit zorgt ervoor dat je koekkruimels nét iets meer een bite krijgen. Verdeel de kruimels over de glazen.
  • Klop de roomkaas met 2 el basterdsuiker los in een kom. Liever iets minder zoet? Dan kun je de basterdsuiker ook weg laten.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker.
  • Voeg de gesmolten chocolade beetje bij beetje toe aan je roomkaasmengsel. Klop dit steeds voorzichtig door (op lage snelheid).
  • Voeg de yoghurt toe en klop het voorzichtig door.
  • Voeg dan beetje bij beetje de slagroom toe aan je mengsel. Ook hier steeds voorzichtig kloppen.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en vul de glazen.
  • Verdeel het bevroren fruit over de glazen. En rasp wat witte chocolade, strooi dit eroverheen.


Ziet er toch goed uit? Wij krijgen meteen alweer trek!Liefs Ria en Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *