Taarten met oven
comments 2

Winter wonderland taart met kokos

Veel sneeuw is er dit jaar nog niet gevallen, dus we kunnen nog niet echt spreken van een “witte wereld”. Maar wij vinden het wel leuk om toch een “Winter wonderland taart” te maken. Deze is met lekker veel kokos en mango!

De taart bestaat uit biscuitlagen, slagroom, verse mango en kokos én natuurlijk Rafaello’s!! Lekker!! De taart is niet echt ingewikkeld en dus vrij snel klaar. Doordat er geen botercrème of chocolade gebruikt wordt, is het een licht taartje geworden. En lekker fris, door de mango. Ik heb er dit keer voor gekozen om de biscuitlagen afzonderlijk te bakken. Dus niet één taart , maar 3 kleine lagen. Het voordeel daarvan is, dat je wat stevigere lagen hebt en je hoeft de taart niet in 3 lagen te snijden of zagen. Nu heb ik wel 3 bakvormen van 20 cm, maar ik snap wel dat niet iedereen dat heeft. Als je er 2 hebt, kun je ook eerst twee lagen bakken en dan apart nog een laag. En anders bak je gewoon de hele taart in één keer en snijdt er dan gewoon 3 lagen van als ie afgekoeld is. Doe dat dan wel met een taartzaag, want anders worden de lagen meestal scheef. Dat is zonde en niet handig bij het vullen. Maak de biscuitlagen met het basisrecept óf gebruik een biscuitmix van goede kwaliteit. Bijvoorbeeld  deze: Funcakes biscuitmix. Nog even het volgende: als je de taart toch in één keer bakt, dan kun je misschien beter een iets grotere vorm nemen, óf gewoon wat minder deeg gebruiken. Dit recept zal dan namelijk iets te veel zijn voor één taart van 20 cm doorsnee.

Winter wonderland taart met kokos

Ingrediënten

Voor het basisrecept voor biscuitdeeg:

 • 6 eieren
 • 190 gram suiker
 • 110 gram bloem
 • 75 gram maizena
 • snufje zout

OF als liever voor een biscuitmix kiest:

 • 400 gram Funcakes mix voor biscuitdeeg (of ander goeie kwaliteit biscuitmix)
 • 6 eieren
 • 45 ml water

Voor de mango siroop:

 • 50 gram mangostukjes
 • 30 gram suiker
 • 50 ml water

Voor de vulling en decoratie:

 • 2 x 250 ml verse slagroom
 • een beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten
 • 1/2 zakje slagroomversteviger
 • rest van de mango
 • 50 gram kokos
 • 1 doosje Rafaëllo

Aan de slag

 1. We gaan eerst de biscuitlagen maken. Kies eerst of je het basisrecept gaat gebruiken of de biscuitmix.

 2. Spray de bakvorm(en) met bakspray óf vet ze in met wat margarine en een beetje bloem.

 3. Als je het basisrecept gaat maken, kijk dan hier hoe dit moet.

 4. Ga je de biscuitmix gebruiken, lees dan op de verpakking hoe dit moet. Dit gaat zo: doe de 400 gram mix in een keukenmachine of mixkom. Voeg de eieren en het water toe. Mix dit met de keukenmachien op stand 6 of met de gewone mixer op de hoogste stand ongeveer 8 minuten. Mix daarna nog even twee minuten op een lage stand.

 5. Vul de vorm(en) met het deeg. Als je 3 lagen apart bakt, moet je het deeg even goed verdelen in 3 porties.

 6. Bak de taarten in een op circa 170 graden voorverwarmde oven. Voor 3 losse lagen bak je het gaar in ongeveer 20 minuten.

 7. Kies je ervoor om de taart on één keer te bakken, dan bak je deze gaar in ongeveer 35 – 40 minuten.

 8. Laat de biscuitaart(en) afkoelen op een taartrooster.

 9. Als je 3 afzonderlijke lagen hebt gebakken, zaag deze dan recht met een taartzaag. Zaag het bovenste, vaak wat ongelijke deel er af, zodat je 3 mooie rechte lagen krijgt.

 10. Als je één grote tart hebt gebakken, zaag deze dan in 3 lagen met een dubbele taartzaag. Zodat je ook nu 3 mooie gelijkmatige, even grote lagen krijgt.

 11. Voor de mangosiroop doe je het volgende. Sschil de mango, snijd deze in mooie, dunnen plakken, voor zover dat lukt. Gebruik de ongelijke restjes voor de siroop en leg de plakken weg voor de vulling. Weeg ongeveer 50 gram mangorestjes af. voeg daar 30 gram fijne suiker en 50 ml water aan toe. Zet dit op het vuur, breng aan de kook en laat heel even een paar minuutjes koken. Zet het vuur dan uit en maak hier met behulp van een staafmixer een mangopuree van. Laat dit afkoelen en zeef het.

 12. Leg een taartkartonnetje op een taartbord en leg daar de eerste biscuitplak op. Bestrijk de bodem met de mangosiroop met behulp van een bakkwastje.

 13. Klop het eerste bekertje slagroom stijf met wat poedersuiker (zet van te voren je kom in de koelkast en je gardes heel even in de vriezer, zodat ze goed koud zijn).

 14. Bestrijk de eerste biscuilaag met slagroom.

 15. Steek rondjes uit de plakken mango, en beleg de slagroomlaag hiermee.

 16. Leg dan een tweede biscuitlaag hier op.

 17. Bestrijk ook de tweede laag met mangosiroop en daarna weer met een slagroomlaag.

 18. Bedek ook deze laag met kleine ronde mangoplakjes.

 19. Dan de derde biscuitlaag er op.

 20. Klop nu ook het tweede bekertje van 250 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker, en voeg hier dan ook het halve zakje slagroomversteviger aan toe. Doe een beetje slagroom in een spuitzak met een kartelspuitmondje 1M.

 21. Bestrijk de hele taart met de rest van de slagroom. Zorg dat je niets meer van de taartlagen kunt zien.

 22. Doe de kokos in een kommetje, strooi eerst de bovenlaag vol met kokos. Neem dan wat kokos in je hand en bestrooi voorzichtig alle zijkanten van de taart. Zorg dat alles bedekt is met kokos.

 23. Spuit dan 8 toefjes slagroom op de taart. Zet op elk toefje een Rafaello chocolaatje.

Zo heb je een witte wondertaart met lekker fruit en slagroom er in. We maken het zelf gewoon een beetje winters! Warme chocolademelk erbij en smullen maar!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

 1. diny mulder says

  is het basis recept voor bescuit deeg voor drie lagen of moet het drie keer gemaakt worden?
  dat vind ik een beetje onduidelijk. ik wil hem nu maken.

  • Hoi Diny, ja dit moet voldoende zijn voor 3 lagen. Maar zorg wel dat je bakvorm dan niet groter is dan 20 cm. Anders zou ik wel iets meer nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.