Bakfilmpjes, Ontbijt & lunch
comment 1

Video: Ontbijt muffins met havermout en peer

img_1163bn

Het is weer eens hoogste tijd dat er een ontbijt artikel online komt! Tegenwoordig is lekker en vooral bijzonder ontbijten helemaal populair. En om heel eerlijk te zijn heb ik het ook wel een beetje gehad met die eeuwige boterhammen met kaas in de ochtend. Dus bedacht ik een lekkere ontbijtmuffin! Je kan deze trouwens ook prima als tussendoortje snacken hoor :)

Ik ben sowieso niet echt een ontbijter. Meestal wordt het bij mij een kommetje cruesli met yoghurt of melk. En geloof me, dat kan wat mij betreft wel wat spannender haha! Dus ben ik maar eens aan de slag gegaan met wat nieuwe ideeën! En dit recept is daar uit gekomen!

Voor degene die toch liever een recept met tekst willen, deze vind je hieronder!

Benodigdheden:

 • 150 gram havermout
 • 2 eieren
 • 150 ml melk
 • 50 gram bruine basterd suiker
 • 80 gram appelmoes
 • 1 tl kaneel
 • 2 tl bakpoeder
 • scheutje zonnebloemolie
 • snufje zout
 • 1 tot 2 peren, in stukjes

Aan de slag!

Mix de eieren, de bruine suiker en de olie tot de suiker is opgelost.

Voeg hier het zout, de kaneel, de appelmoes, het bakpoeder en de melk aan toe. Mix dit goed door elkaar.

Voeg als laatst nog de havermout toe en roer dit er doorheen met een pollepel of spatel.

Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het mengsel. Voeg hier als laatst nog stukjes peer aan toe. Druk deze wat naar beneden met een lepel.

Bak de muffins ongeveer 30 minuten op 175 graden. Ik heb zelf een heteluchtoven, dus ik zet mijn oven altijd wat lager. In dit geval kies ik voor 160 graden en dat gaat prima! Prik even met een prikker in een muffin. Als deze er droog uitkomt, weet je dat je muffins klaar zijn!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

 1. Pingback: Appel kaneel muffins met havermout – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.