High tea, Klein gebak, Valentijn
Leave a comment

Valentijncakejes met bosvruchten

Dit wordt ons tweede Valentijn recept. De chocolaatjes die we eerder gemaakt hebben waren erg lekker! Nu maken we harten cakejes met daarin lekkere bosbessen en frambozenmoes. Alweer een eenvoudig recept, waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan!

Bij een eerder recept, die van de cupcakes met bosvruchten mascarpone crème, hebben we ook al een vruchtenmoes gemaakt van diepvriesfruit. Bij dit recept gaan we dat ook doen. Rood fruit en bosvruchten zijn gewoon erg lekker, maar als je ze vers wilt kopen (dan kan dat tegenwoordig wel, ze zijn gewoon te koop in de supermarkten) zijn ze wel behoorlijk prijzig en ze blijven ook niet zo lang goed. Dus de doosjes met diepvriesfruit zijn een prima alternatief.

Wat heb je nodig om de harten cakejes te maken:

  • 150 gram boter of margarine
  • 150 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 140 gram bloem
  • 2 theelepeltjes bakpoeder
  • 20 gram amandelmeel ofwel fijngemalen amandelen.
  • 3 eetlepels melk
  • 1 doosjes diepvriesfruit (wij hebben hier gekozen voor bosbessen/frambozen)
  • 110 gram fijne suiker
  • twee uitstekers van harten, 1 grote (circa 7 cm) en een kleintje (circa 3cm doorsnee)
  • 1 bakplaat met een stuk ingevet bakpapier

We gaan beginnen:

1. Leg het bakpapier op een bakplaat en vet het een beetje in. Zet opzij.

2. Voor het deeg klop je zachte de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor, klop telkens even goed door tot het ei volledig is opgenomen. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg dit toe aan het botermengsel en schep het er door met een spatel, voeg ook het amandelmeel en de melk toe, schep dit er goed door.

3. Schep het deeg op de bakplaat en smeer het uit met een klein paletmes.

4. Bak het in een, op 165 graden voorverwarmde oven, in circa 15-18 minuten goudbruin. Let hier goed op, de ene oven is de andere niet, het mag niet te droog worden. Stel dat je iets minder deeg gebruikt, dan wordt de baktijd meteen wat korter.

5. Haal het uit de oven en til het meteen op een, met poedersuiker bestrooide,  placemat of iets dergelijks.

6. Laat het even afkoelen en steek er dan met de grote uitsteker hartjes uit.

7. Neem dan de helft van de hartjes en steek daar met het kleine hart nogmaals een hartje uit. doe dit voorzichtig, want de harten mogen niet kapot gaan.

8. We gaan het diepvriesfruit inkoken. Doe hiervoor het doosje fruit in een steelpan met de suiker. Breng het langzaam aan de kook, waarbij het meteen rustig kan ontdooien. Roer het telkens goed door, het mag natuurlijk niet aanbranden. Als het ontdooid is en kookt, laat het dan nog ongeveer 30-35 minuten doorkoken totdat het een beetje indikt.

9. Laat het afkoelen. Zet het een poosje in de koelkast (circa een half uurtje).

10. Smeer dan voorzichtig (zodat de hartjes mooi blijven), een laagje fruitmoes op de hele harten. Leg er het “open” hartje op. Vul dan de opening ook nog met fruitmoes.

11. Strooi nog wat poedersuiker, of ‘decoratiesuiker ” over het cakeje (decoratiesuiker is ongeveer hetzelfde als poedersuiker, maar trekt niet in).

Zien je er niet super leuk uit? Om verliefd op te worden! Ze zijn ook super leuk voor bij een high tea. Wil je deze cakejes nou ook maken, maar niet voor Valentijn? Dan kan je ze natuurlijk ook met andere uitstekers maken, zoals bijvoorbeeld bloemen!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *