Bonbons
Leave a comment

Valentijn bonbons

Valentijn bonbons
Het is alweer bijna Valentijnsdag. Een dag waarop je je geliefde kunt verwennen met iets extra’s. En uiteraard hebben wij ook weer een aantal lekkere recepten voor jullie bedacht! We beginnen met deze lekkere Valentijn bonbons. Want wie lust er nou geen chocola?

Wij hebben al wel eens eerder bonbons gemaakt, maar dat is al heel lang geleden. Dus leuk om weer eens te proberen. Je kunt de mooiste bonbonvormen kopen, maar die zijn vaak wel heel duur. We hebben nog een kleine hartjesvorm gevonden, die is natuurlijk heel erg leuk om nu bonbons voor Valentijn mee te maken. Maar misschien heb je thuis nog wel siliconen vormen voor ijsblokjes, die kun je ook prima gebruiken. De vorm die wij gebruikt hebben is wel klein, dus de chocolaatjes zijn dan ook niet heel groot. Hierdoor kan er niet al te veel vulling in, maar eigenlijk precies genoeg voor deze schattige bonbons. Zo zijn het kleine, schattige hartjes geworden!

Wat heb je nodig voor deze schattige kleine Valentijn bonbons:

  • siliconen hartjes vorm voor het maken van chocolaatjes (kan ook een vorm voor ijsblokjes zijn, wel siliconen!)
  • kleine gekleurde suikerhartjes
  • circa 200 gram pure smeltchocolade.
  • 75 gram crème fraîche
  • 100 ml  slagroom
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • een beetje fijngemalen pistachenootjes

Aan de slag:

Doe in elk  vormpje een klein theelepeltje suikerhartjes. Smelt de chocolade “au bain marie”. Doe dan voorzichtig in een spuitzak. Knip een klein puntje er af en spuit wat chocolade in elke opening, over de suikerhartjes.

Zorg dat de chocolade goed verdeeld is over de zijkanten van de vormpjes. Wij gebruiken hiervoor een kwastje. Dan kan je de chocolade een beetje uitsmeren. Zet dit in de vriezer om de chocolade hard te laten worden. Haal dit er na ongeveer een half uurtje weer uit. Als er niet voldoende chocolade langs de kant verdeeld zit, kun je er nog een beetje chocolade bij doen. Je zult dan wel eerst de chocolade weer op moeten warmen zodat het weer goed vloeibaar is.

Dan gaan we de vulling maken. Hiervoor klop je de crème fraîche los. Klop de slagroom en voeg deze, samen met de basterdsuiker toe aan de crème fraîche en klop dit voorzichtig door elkaar. Maal de pistachenootjes fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Schep dit erdoor. Zet deze vulling even (circa een half uurtje, of langer) in de koelkast.

Dan gaan we de bonbons vullen: doe de vulling in een spuitzak, knip een heel klein puntje af en spuit voorzichtig een beetje vulling in elk chocoladeholletje.

Warm de rest van de chocolade weer opnieuw op, indien nodig. Vul de spuitzak ermee en spuit heel voorzichtig de chocolade over de vulling. Zorg dat elk hartje mooi gevuld wordt met chocolade, zodat je de vulling niet meer ziet. Schud voorzichtig een beetje met de mal. Dan wordt de chocolade nog wat gelijkmatiger verdeeld. Zet de mal weer in de vriezer en laat de chocolade hard worden.

Druk dan de chocolaatjes voorzichtig uit de vorm, en klaar zijn je echte Valentijn bonbons!

Het was erg leuk om ook eens met een vulling te werken! De combinatie van de pistache in de vulling en de chocolade doet het erg goed! En de hartjes zorgen voor een lekkere bite.

Wie ga je ermee verrassen?

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.