Best bekeken
comments 2

Terugblik naar 2017

2017.2

Lieve lezers en bakkers, hoe snel is dit afgelopen jaar gegaan? We willen niet te veel in clichés vallen, maar onze website bestaat gewoon alweer 2,5 jaar. Hoe gaaf is dat? Als eerste artikel van dit nieuwe jaar hebben we een terugblik naar 2017, lezen jullie mee?

Als eerst: HAPPY NEW YEAR! Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Ik (Laura) heb de jaarwisseling alleen gevierd. Klinkt super eenzaam, maar dat was het niet hoor! Als verpleegkundige moet ik kiezen met welke feestdagen ik moet werken en dit jaar koos ik voor oud en nieuw. Hoort erbij!

Ik (Ria) ben, samen met manlief natuurlijk,  bij dochter Annika geweest in Zeddam. Gezellig eten en spelletjes doen! We blijven dan lekker slapen en hoeven dan niet midden in de nacht een lange rit naar huis te maken. Was heel gezellig!

In dit artikel willen we dus even terugblikken op 2017. Even doornemen hoe dit jaar is geweest en wat we allemaal bereikt hebben! We hebben in 2017 .. artikelen geschreven, waarvan ze bijna allemaal recepten zijn van de meest heerlijke baksels. Maar ook hebben we dit jaar voor het eerst een aantal hele leuke samenwerkingen mogen doen, zoals de high tea voor Het Laatste Tafeltje en ook mochten we een heerlijke taart reviewen voor Greetz. Dit alles zorgde het afgelopen jaar voor 109.500 unieke bezoekers (say what?!). En waar we eind 2016 ongeveer 370 e-mail abonnees hadden, zijn dit er nu meer dan 1.000! Ook onze social media kanalen liegen er niet om! Instagram, facebook, youtube, pinterest, jullie vinden ons steeds leuker! En wij jullie ook!

Top 5 meest bekeken recepten van

Zoals elke maand hebben we nu ook weer een top 5. Maar dan dit keer een top 5 van de meest bekeken recepten van 2017. De ultieme top 5 zullen we maar zeggen!

1. Griekse yoghurttaart met notenbodem

En de winnaar is… (tromgeroffel) de Griekse yoghurttaart met notenbodem! En wow! Wat is deze taart goed in de smaak gevallen! Dit was de afsluiter van de gezonde week in januari, één van de eerste recepten die we online hadden gezet en echt super populair vanaf de eerste dag! Dus zeker een welverdiende eerste plek! Wel heel grappig dat juist op onze blog vol zoetigheid dit gezonde recept toch het best uit de verf komt.

2. Monchou kersen trifle

DSC_0785bn

Dit is ons allereerste toetje die we op liefdevoorbakken.nl hebben geplaatst en meteen een succes! En wij geven toe: dit toetje is echt heel erg lekker! Smaakt echt als een monchoutaart, maar dan als nagerecht.

3. Appeltaart trifle

Appel trifle

Alweer een toetje? Ja! Toetjes doen het blijkbaar goed op onze site! Vinden wij leuk! Dit toetje is aan te raden! Wie wil er nou niet een diner afsluiten met een appeltaart dessert?

4. Koffie kwarktaart

DSC_0679bn

Kwarktaarten blijven toch ook populair op onze site. Al helemaal als er een koffiesmaak aan is toegevoegd! En ja wat kunnen we zeggen: we vinden het ook enorm leuk om no bake taarten te maken!

5. Gezonde kwarktaart met bosvruchten

DSCN4709bn

Ook deze taart was een onderdeel van de gezonde week begin januari 2017 én is ook een no-bake taart! Dus het kon bijna niet anders dan dat deze taart het goed doet!

Onze favoriete baksels van 2017

Natuurlijk hebben ook wij onze favorieten baksels van 2017. We hebben ook echt heel veel gemaakt, dus het is wel moeilijk om uit te kiezen!

Ria

Het is inderdaad moeilijk kiezen, we hebben weer zoveel nieuws uitgeprobeerd! Veel nobake taarten uiteraard! Waarbij het Nobake taartje met Nutella, Griekse yoghurt en bosvruchten wel een van de favorieten was. Maar mijn meest favoriete taartje van het afgelopen jaar was toch wel het hazelnootschuimtaartje! Zòòò lekker met die merengue met hazelnoten erdoor. En die mokkacrème en de Nutellaroom, echt om je vingers bij af te likken. Ik wil het komend jaar meer van die overheerlijke schuimtaartjes gaan maken. Uiteraard met andere smaken. Ik verheug me er al op!

Hazelnoot schuimtaart

Laura:

Écht super moeilijk om dit jaar een baksel te kiezen die ik het best vind! Zoals jullie wel weten, hou ik enorm van brownies. Dus de mini brownies met pecannoten staan zeker heel hoog op mijn lijstje. Daarnaast vind ik het helemaal leuk om de meest heerlijke pannenkoeken te bakken! Maar ik denk dat van alle baksels de kokoscake met frambozen het aller best vind! Deze heb ik alleen gemaakt en hij was ook nog eens echt super duper lekker! Ik weet nog hoe trots was toen deze cake zo goed gelukt was!

Instagram

Via Instagram kun je (net zoals afgelopen jaren) een #bestnine laten maken. Hierdoor kan je zien welke foto’s van jouw account het meest zijn geliked in 2017. Super leuk om dit te zien! Zeker omdat we dit vorig jaar ook hadden gedaan. Zoals je ziet zijn de meest populaire foto’s op Instagram super gevarieerd.

Vergeet ons niet te volgen via Instagram!

Facebook

Op 1 januari 2016 hadden we nog 2120 vind-ik-leuks op Facebook. Afgelopen 31 december zaten we op 2484 vind-ik-leuks! Dus like ons via Facebook!

Youtube

In 2016 zijn we ook gestart met filmpjes maken voor YouTube! De Ombre Rozetten taart is nog steeds het meest bekeken filmpje met 5,9 K views. Dit jaar hebben we een recept voor pizzarolls gefilmd en onze eerste vlog online gezet!

Nog plannen voor 2018?

We wilden in 2017 meer regelmaat krijgen in het uploaden van recepten en artikelen en dat is ons zeker gelukt! We uploaden nu elke woensdag, vrijdag en zondag. En tijdens feestdagen is dat natuurlijk net even wat anders, maar we hoeven eigenlijk nog maar zelden van ons schema af te wijken! En dat allemaal omdat we goed plannen! Daarnaast wilden we meer video’s uploaden in 2017, maar toen is Laura gestart met haar rijbewijs en een opleiding, en Ria gestopt met de fysieke winkel (webwinkel is gewoon nog up and running!), dus moest YouTube toch even op een lager pitje. Maar we vinden het nog steeds heel erg leuk om dit soort dingen te doen! Ook hebben we het afgelopen jaar onze eerste samenwerkingen gehad en we zijn zeker van plan om nog meer van dit soort leuke projecten te doen! Er staan er nog een aantal op de planning!

Inmiddels is het rijbewijs gehaald (precies vandaag mag ik hem ophalen!) en de opleiding loopt tot eind maart. We hebben allebei een druk en pittig jaar gehad! Maar we hebben allebei ook weer heel veel zin in het nieuwe jaar. En vooral zin om heel veel lekkernijen te bakken!

We vinden het echt super leuk dat onze site zo goed loopt en eigenlijk alleen maar beter gaat! Dit hadden we 2,5 jaar geleden wel gehoopt, maar niet verwacht! En daar willen we jullie uiteraard voor bedanken. Want zonder al jullie bezoekjes, reacties, like en vragen blijven wij met heel veel plezier bakken en bloggen. Dus BEDANKT!

Liefs Ria & Laura

Ps. we vinden het super leuk om jullie baksels te zien! Dus als jullie iets van onze recepten hebben gemaakt, stuur dan een foto op via e-mail, facebook of andere social media :)

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Volgens mij gebruiken jullie 2016 en 2017 in de tekst als het 2017 en 2018 moet zijn. Verder leuk om te zien dat jullie populairste recept een gezonde taart is. Dat is bij mij ook het geval haha. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.