Taarten met oven
comments 2

Swiss roll met blauwe bessen

Eerder hebben we een Swiss Roll gemaakt met slagroom en frambozen. Omdat deze erg lekker was en vooral ook heel gemakkelijk om te maken, heb ik nog een tweede Swiss Roll recept bedacht. Dit keer met blauwe bessen!

Het leuke van deze Swiss Rolls is, dat het wat kleiner is dan een hele taart! Lekker voor zo maar tussendoor!  En je kunt de Swiss roll ook heel goed invriezen!

De vorige keer had ik jam en slagroom gebruikt als vulling. Dit keer heb ik gekozen voor Danio kwark met bosbessensmaak. Danio kwark is sowieso heel erg lekker, en de bosbessensmaak past natuurlijk heel goed bij de verse bosbessen. Het deeg lijkt veel op het vorige deeg, maar is net weer even anders. Let ook deze keer weer op dat je de biscuit niet te lang laat bakken, zodat hij lekker zacht blijft en dus goed is op te rollen.

Je hebt nodig:

 • een bakplaat
 • 2 vellen bakpapier

Voor de biscuitdeeg:

 • 4 eieren
 • 80 gram suiker
 • 100 gram bloem
 • 1 theelepeltje Smaakstof citroen (of een beetje geraspte schil van een citroen)
 • snufje zout

Voor de vulling en decoratie:

 • 1 bakje blauwe bessen
 • 1 beker Danio Bosbes Myrtille à 450 gram
 • 1 zakje Klopfix

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Vouw een randje omhoog, zodat je later  een mooie rechte deeglap krijgt.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een paar secondenop een lage stand. Zet dan de mixer uit.

Zeef de bloem  met het zout en schep dit door het deeg. Schep dit er goed door, totdat alles goed is opgenomen.

Spreid het deeg uit over het bakpapier. Smeer het goed en gelijkmatig uit. Bak dit in de oven op circa 200 graden, ongeveer 10 minuten. Het moet licht goudbruin worden. Bak het vooral niet te lang! Dan wordt het moeilijker om de lap zonder scheurtjes op te rollen!

Zodra de plak biscuitdeeg licht en goudbruin kleurt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Rol de lap op met het bakpapier. Leg dit opzij.

Voor de vulling roer je de kwark los in een kom. Voeg het zakje Klopfix toe en roer dit er stevig door. Zet een tijdje in de koelkast om een beetje op te stijven. Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken.

Rol de lap weer voorzichtig uit. Smeer er dan een laag bosbessenkwark op. Smeer het goed gelijkmatig uit, zodat er overal evenveel kwark zit. Verspreid wat bosbesjes over de kwark. Rol dan de lap weer voorzichtig op. Probeer het zò te doen dat er een mooie gelijkmatige kwarklaag in blijft zitten. dus niet te strak, want dan pers je alle kwark er uit. Rol door tot het eind. Leg de rol in het bakpapier en leg zo een paar uur in de koelkast om weer wat stevig te worden.

Haal het er dan weer uit. Verwijder het bakpapier. Snijd een stukje van beide uiteinden af, zodat je mooie, gelijkmatige uiteinden krijgt. Leg dit op een bord. Strooi er dan door een zeefje wat poedersuiker of decoratiesuiker overheen.

Decoratiesuiker is een poedersuiker die niet in de taart trekt en dus mooier blijft.

Ook deze Swiss roll is echt heel lekker. Binnenkort volgen er nog meer Swiss rolls, want ik vind het nu erg super leuk om deze te maken! Ik heb eigenlijk de smaak te pakken, haha. Dus niet te vermijden: een chocolade Swiss roll. Hij komt er aan, ik weet alleen nog niet wanneer!

Liefs, Ria

 

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

 1. ria says

  lijkt me heerlijk. was vooral benieuwd naar biscuitdeegrecept. wilde graag een advocaatster maken maar vonfd verscghillende recepten voor de taart. de mijne is helaas finaal mislukt. er hoort geen boter bij toch??

  • Hoi Ria, in dit recept zit geen boter. Maar soms wordt dat wel gebruikt, maar dan meestal maar weinig. We hebben ook nog een basisrecept voor biscuitdeeg op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.