Cupcakes, herfst
comments 8

Stroopwafel cupcakes

Stroopwafelcupcakes

Stroopwafels! Wie houdt daar nou niet van?! Wij in ieder geval wel! Dit recept voor stroopwafel cupcakes gebruiken wij al jaren en vallen ontzettend goed in de smaak. Daarom leek het ons een goed idee om dit recept met jullie te delen. Lees en geniet je mee?

Stroopwafelcupcakes

Benodigdheden

Cupcakes

  • 250 gram margarine
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 à 2 fijngemalen stroopwafels
  • bakingcups (wij gebruiken deze)

Stroopwafelcrème voor de toef:

  • 150 gram boter of margarine
  • 60 gram crème fraîche
  • 400 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker
  • 1 à 2 fijngemalen stroopwafels
  • Een paar stroopwafels voor de garnering
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje

Dit recept is voor circa 20 cupcakes

We beginnen met het beslag voor de cupcakes

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).

2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig

3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter

4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.

5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.

6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.

7. Mix 1 à 2 stroopwafels fijn met een staafmixer (naar smaak) en voeg deze toe aan het geheel. Meng dit er goed doorheen.

8. Zet je bakingcups in de bakvorm en vul deze voor driekwart met het deeg.

9. Bak je cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt!

Laat de cupcakes afkoelen.

Aan de slag met de topping!

1. Doe de margarine en de crème fraîche samen in een kom en mix dit tot het een smeuïg geheel is.

2. Zeef de suikerbakkerspoeder en mix deze er doorheen.

3. Maak weer 1 à 2 stroopwafels fijn met de staafmixer. Het is belangrijk dat deze goed fijn zijn, anders blijven ze straks steken in de spuitmondje. Voeg deze toe aan het mengsel.

Wanneer je de crème te droog vindt, kun je nog wat crème fraîche toevoegen. Vind je de de crème wat de smeuïg, voeg dan wat extra suikerbakkerspoeder toe.

Tijd voor de toeven

Doe je spuitmondje in je spuitzak en vul je spuitzak met de stroopwafelcrème.

Spuit de stroopwafelcrème als een swirl op je cupcake, met een ronddraaiende beweging. Binnenkort komt een artikel online waar we verschillende spuittechnieken voor op cupcakes uitleggen!

Steek een stukje stroopwafel in elke toef en je bent klaar!

Stroopwafelcupcakes

Stroopwafelcupcakes

Als je net zo gek bent op stroopwafels als wij dat zijn, dan zijn deze cupcakes zeker een aanrader!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

8 Comments

  1. Marja says

    Hoi Ria en Laura, je schrijft in het recept margarine ( bij de cupcakes) kan ik gewoon Becel gebruiken of kan het ook met roomboter op kamer temperatuur? Jullie site gevonden , nieuwsbrief aangemeld dus kan nu genieten van jullie recepten en tips! Groetjes Marja (MeikesKitchen)

  2. willy baijens says

    De vriendin van mijn zoon is gek op stroopwafels dus deze ga ik voor het weekend maken !

  3. Esther says

    ziet er heeeerlijk uit,ik ga hun een keer maken grtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *