Cakes
Leave a comment

Sinaasappel cake

Heb je zin om weer eens een lekkere cake te bakken? Dan hebben wij vandaag weer eens een cakerecept! Eerder deze week hebben wij al een recept geplaatst van een sinaasappelglazuur. Deze hebben we als topping gebruikt in dit recept!

Een lekker plakkie cake, daar zijn wij dol op! Het is alweer een tijdje gelden dat we een cake hebben gebakken, dus wordt het weer eens tijd. Dit is een vrij eenvoudige cake, maar dan wel met vers geperst sinaasappelsap erdoor. Als je dan ook nog de glazuur maakt en die eroverheen giet, dan heb je een super lekkere cake!

Sinaasappel cake

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • geraspte schil van een sinaasappel
  • 240 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Voor de glazuur

  • 1 eiwit
  • circa 180 – 200 gram suikerbakkerspoeder
  • circa 50 ml vers geperst sinaasappelsap

Voor de topping

  • sinaasappelschaafsel van een schoon geboende sinaasappel

Extra

  • langwerpige cakeblik van ongeveer 28 – 30 cm lang
  • beetje margarine en een beetje bloem om het blik in te vetten

Aan de slag

  1. Vet eerst de cakevorm in en bestrooi met een beetje bloem. Zet opzij.

  2. Zet alles klaar: Was de sinaasappel, wrijf deze droog en rasp de schil boeven een bakje. Weeg de ingrediënten af. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout.

  3. Mix de boter zacht met de suiker en de geraspte schil. Klop dit zeker 2 minuten tot een luchtig geheel.

  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop er helemaal door voordat je weer een nieuw ei toe voegt.

  5. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het sinaasappelsap in delen toe, meng dit er voorzichtig door met een spatel. Klop niet meer.

  6. Vul de vorm met het deeg, strijk het mooi glad.

  7. Bak in de, op 160 graden, voorverwarmde oven in circa 1 uur à 1 uur en 15 minuten gaar. Een prikker moet er droog uitkomen.

  8. Haal de cake uit de oven en laat eerst circa 10 minuten afkoelen.

  9. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.

  10. Maak dan de glazuur volgens dit recept.

  11. Giet de glazuur over de cake. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp sliertjes van de sinaasappelschil met een citrusmesje. Strooi dit over de glazuur.

Zet een lekker kopje koffie en neem er zo’n heerlijk plakje cake bij!

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube88
Pinterest199
Instagram908

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *