Chocolate chip cookies, echt zó lekker! We hebben eerder al eens twee varianten gemaakt: gewone chocolate chip cookies en chocolade chocolate chip cookies (ja ze zijn echt anders, klik maar op de linkjes). Nu hebben we een derde variant: Redvelvet double chocolate chip cookies. Yam!
Een paar weken geleden gingen wij (Ria en Jan) weer eens een dagje met de trein op pad. Dat doen we vaker, is erg leuk, we zoeken altijd weer een leuk plekje op ergens in Nederland waar het leuk is vertoeven. Dit keer gingen we naar Zwolle.
Op het station, in zo ’n Kiosk op het perron kochten we thee met een koek. Ze hebben altijd van die lekkere grote chocolate chip cookies, maar nu was er een Redvelvet variant! Nou die hebben we geprobeerd, heerlijk! Dus ja, dan kan ik niet achter blijven. Die moet ik natuurlijk zelf ook maken. Dus dat heb ik nu gedaan! Smaakt natuurlijk weer heel erg goed.
Als je ze ook wilt maken, volg dan ons recept!
Wat heb je nodig:
- 85 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- 100 gram boter
- 1/2 tl bakzout
- 1/2 tl zout
- 100 gram licht bruine basterd suiker
- 100 gram fijne kristal suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 1 eidooier
- rode kleurstof (ik heb de ‘Sugarflair Red Extra’ gebruikt)
- 75 gram pure callebaut chocolate melts
- 75 gram melk callebaut chocolate melts
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de boter, de licht bruine basterd suiker en de fijne kristalsuiker in een kom. Mix dit even door.
3. Voeg hier de vanille extract, het ei en de eidooier aan toe en mix nog even goed door.
4. Meng de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, het zout en het bakzout in een kom. Voeg dit toe aan je botermengsel. Mix dit geheel nogmaals door. Voeg de rode kleurstof toe en meng erdoor.
5. Voeg de chocoladecallets toe aan het koekjesdeeg. Meng dit even door met een spatel.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Draai ronde balletjes van het deeg. Als je grote koeken wilt, maak dan de balletjes niet al te klein. Druk ze een beetje plat.
9. Bak de koekjes circa 13-14 minuten in het midden van de oven. Zeker niet te lang, ze garen nog wat na als je ze er uit haalt. Ze moeten een beetje “chewy” blijven aan de binnenkant.
10. Laat de koekjes 5 minuten na garen op de bakplaat. Leg ze vervolgens op een koelrooster om ze verder te laten afkoelen.
Je kunt de koekjes in een koektrommel best een tijdje bewaren, dan heb je de hele week lekkere koekjes bij de thee!
Succes met bakken!
Liefs Ria & Laura