Hartige baksels
Leave a comment

Quiche met salami en spinazie

Quiche
We hebben al twee keer eerder hartige taarten online gezet en we vinden het echt super leuk om dit soort taarten te maken! Dus vinden wij het hoogste tijd om ook eens een quiche te maken! Deze is met salami en spinazie, super lekker!

Het leuke van dit soort recepten is dat we het meteen als avondeten kunnen opeten. Normaal met alle taartjes en al het lekkers kunnen we het niet allemaal zelf op snoepen, want hoe lekker het ook allemaal is, drie baksels per week is best veel! Dus af en toe een hartige taart tussendoor vinden we heerlijk!

Quiche met salami en spinazie

Ingrediënten

  • 4 tot 5 plakken bladerdeeg
  • 150 gram verse spinazie
  • 45 gram zongedroogde tomaatjes
  • 4 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 50 gram salami

Extra:

  • quiche of vlaaivorm (wij gebruiken een vlaaivorm van 24 cm, met uitneembare bodem)

Aan de slag

  1. Vet je vorm in. Wij gebruiken dus een vlaaivorm van 24 cm van de Dille & Kamille, maar deze heeft maar een hoogte van 2 cm. Dus als je een grotere of hogere vorm gebruikt, moet je eventueel de ingrediënten iets aanpassen. 

  2. Verwarm je oven voor op 180 graden.

  3. Bekleed je bakvorm met de bladerdeeg en prik hier gaatjes in met een vork.

  4. Bak je spinazie in een pan totdat de spinazie is geslonken. Snijd je zongedroogde tomaat en salami in stukjes.

  5. Klop je eieren en voeg hier de melk aan toe. Schenk dit over de bladerdeegbodem. Verdeel hier de spinazie, de zongedroogde tomaatjes en salami overheen.

  6. Bak je quiche 30 tot 35 minuten op 180 graden in het midden van de oven. 

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.