Behind the scenes
comments 2

Plog #4 – Bruiloft voorbereiden

Plog 4

Vorige week vrijdag en zaterdag hadden we een opdracht voor een bruiloft. Geen traditionele bruidstaarten, maar allemaal taarten van onze website! Een super leuke en pittige opdracht. En we hebben foto’s gemaakt! Zodat we jullie kunnen laten zien hoe zulke dagen eraan toe gaan!

De bruiloft was op zaterdag, dus we hebben de gehele vrijdag en zaterdagochtend nodig gehad om de taarten te maken. Totaal waren er 6 gewone taarten en één spektakelstuk besteld. Twee appel kwarktaarten, twee nutella taarten en twee semi naked dripcakes. Het spektakelstuk werd een glutenvrije naked cake van twee lagen, met vers fruit.

Vrijdagochtend moesten we al vroeg opstaan! Laura moest helemaal uit Zeist komen. Eenmaal samen in Oosterhout zijn we begonnen met een planning. Want met zoveel taarten is een goede planning echt belangrijk.

Er moest een hoop gebakken worden, dus daar zijn we mee begonnen. Want in dit geval was het echte bak werk het meeste werk. Dus we bakten eerst de biscuittaarten voor de dripcakes. Zodra die in de oven stonden gingen we aan de slag met het voorbereiden van het deeg van de kwarktaarten, want die moest nog even rusten in de koelkast.

 

En die vrijdag was het al flink aan het sneeuwen! Dus je begrijpt al dat wij wel iets wat nerveus werden van dit witte uitzicht. Al die taarten moesten we zelf af gaan leveren met de auto, dan wil je geen glad weg dek natuurlijk.

Na een hele dag bakken hebben de beide appel kwarktaarten helemaal af. De driptaarten zijn gevuld en afgesmeerd. En de chocoladetaarten en de glutenvrije taarten voor de naked cake zijn af.

Zaterdag beginnen we opnieuw met een plan. Nu moeten nog 4 gewone taarten afgemaakt worden en als laatst moesten we nog de naked cake opbouwen. Dus weer vroeg uit bed, aangezien alles om 13.00 uur af moest zijn.

Omdat we het verse fruit écht vers wilden hebben, ben ik (Laura) nog even met mijn vader langs een aantal supermarkten gegaan. Het bleek zo vlak voor Valentijn toch best lastig om verse aardbeien te vinden! Ondertussen ging Ria thuis druk door met taarten vullen, opbouwen en decoreren.

Ondertussen wordt de tafel steeds voller met heerlijke taartjes!

 

 

 

De glutenvrije naked cake hadden we thuis alvast afgesmeerd. Op locatie moesten we deze nog stapelen en versieren met vers fruit. Best wel spannend, want het moest natuurlijk wel goed gaan! Op locatie stond een standaard klaar en lag een mooie topper voor op de naked cake.

Wij moesten helemaal bijkomen van deze dagen! Zoveel taartjes bakken is echt super leuk om te doen, maar stiekem wel een beetje stressvol. Maar we hebben er enorm van genoten :)

Liefs Ria en Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Wauw wat moet dat een werk geweest zijn dames! Wel heel tof dat jullie dat hebben gedaan en mochten doen van het bruidspaar. De taarten zijn in elk geval heel erg mooi geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.