Hartige baksels, Oud & nieuw, Snacks & tussendoortjes
comments 2

Pizza vuurwerk hapjes

Pizza vuurwerk

Op oudejaarsavond worden er vooral heel veel lekkere hapjes gegeten. Wij hebben een “pizzahapje” bedacht in de vorm van een vuurpijl. Een lekker gemakkelijk hapje, met niet al te ingewikkelde smaken. Dit lust bijna iedereen wel!

Hiervoor hebben we bladerdeeg gebruikt, maar we zagen in de winkel ook pizzadeeg liggen. Zo’n zelfde pakje als bladerdeeg, maar dan in pizzadeeg. Dat hebben we meteen ook even geprobeerd, dus een deel van de pizzapijlen zijn van bladerdeeg en een deel zijn van pizzadeeg!

Je hebt alleen dit nodig:

 • Een pakje bladerdeeg èn/of een pakje pizzadeeg
 • pot pizzasaus
 • zakje geraspte kaas
 • circa 100 gram salami

Zó maak je ze:

 1. Maak de pakjes deeg open en laat de plakjes naast elkaar ontdooien. Laat alleen de plakjes ontdooien die je gebruikt. De rest kan weer terug in de vriezer. Maar let op: ze zijn erg lekker, dus maak gewoon de beide pakjes op!
 2. Snijd uit elk plakje een vuurpijl, zoals op de foto. Snijd ze een beetje bij, zodat de pijlen nog iets mooier worden.
 3. Schep dan op elke pijl een laagje pizzadeeg.
 4. Strooi daar wat geraspte kaas overheen.
 5. Snijd de salami in halve rondje. Wij hebben hiervoor een klein rond uitstekertje gebruikt, maar als je die niet hebt, snijd je gewoon blokjes of reepjes met een mesje.
 6. Leg alle pijlen op een, met bakpapier beklede bakplaat.
 7. Doe de bakplaat dan in een op 210 graden voorverwarmde oven, bak de pijltjes ongeveer 15 minuten. De pijlen gemaakt van pizzadeeg moeten iets korter gebakken worden, dan die van de bladerdeeg.

Deze pizzapijlen zijn een leuke aanvulling op je oudejaarsbuffet! De pijlen gemaakt van het pizzadeeg zijn iets steviger en krokanter van structuur. Echt zoals je een pizzabodem. Die van bladerdeeg zijn iets luchtiger en meer zoals je verwacht van een bladerdeeghapje. Wij vinden die van bladerdeeg iets lekkerder, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat echte pizzalovers kiezen voor pizzadeeg!

Geniet ervan!

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

 1. Leuk idee! Pizza hapjes zijn altijd lekker en de vorm is toepasselijk voor Oud & Nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.