Pasen, Taarten met oven
Leave a comment

Paastaart met mascarponecrème

DSCN6371bn

Op de valreep hebben we nog een Paastaartje gemaakt! Niet al te ingewikkeld, zodat je deze nog snel kunt maken vlak voor Pasen! Staat ook nog eens heel spectaculair op je paastafel!

Dit taartje is gemaakt van chocoladebiscuitdeeg. Lekker licht dus. Ik heb een klein, hoog taartje gemaakt. Weer eens wat anders. Daarvoor wilde ik 4 lagen biscuit hebben. Ik heb hiervoor twee bakvormen gebruikt. Daardoor hoef ik maar één keer te bakken. Als je die niet hebt, bak je het in twee keer. Als vulling heb ik gekozen voor een  marscapone-advocaat crème. En twee laagjes banaan! Yummie! En dan natuurlijk een decoratie die bij Pasen past! Kijk hoe wij het hebben gedaan, maar als je een ander decoratie ideetje hebt, kan dat natuurlijk ook. Leef je lekker uit!!

Wat heb je nodig:

  • 2 bakvormen van 18 cm doorsnee (kan ook met 1 bakvorm, dan moet je in twee rondes bakken)
  • margarine en bloem om de vormen in te vetten (of gebruik een bakspray, héél handig, scheelt een hoop geklieder!)

Voor het deeg:

  • 6 eieren
  • 190 gram suiker
  • 110 gram bloem
  • 55 gram maizena
  • 20 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 150 gram mascarpone
  • 200 ml verse slagroom
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.
  • twee eetlepels advocaat
  • 2  bananen.
  • 200 gram boter of margarine
  • 390 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 à 2 eetlepels advocaat.
  • spuitzak voor de botercrème

Voor de decoratie:

  • paashagelslag
  • spuitzak met spuitmondje 21 van Wilton.
  • restje van de mascarpone crème
  • aantal paaseitjes.

Aan de slag:

1. Vet je bakvorm in. Doe van de zijkant alleen de onderste helft, het deel waar je deeg komt, want dan rijst je taart beter. Bestrooi met een beetje bloem.

Doe de eieren en de suiker in een kom. Mix dit minstens 6 tot 8 minuten tot het schuimig en licht is geworden. Zeef de bloem met de maizena, de cacao en het zout. Voeg dit aan je mengsel toe. Schraap dit met een siliconen spatel  door het deeg, tot alles goed is opgenomen.

Doe je mengsel in de twee ingevette bakvormen, verdeel het gelijkmatig over de twee vormen, zodat de taartjes ongeveer even hoog worden. Bak de taartjes op circa 170 graden in ongeveer 25 à 30 minuten gaar. Controleer eventueel met een satéprikker, deze moet dan droog uit de taart komen.

Laat de taartjes afkoelen, haal ze na ongeveer 10 minuten uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Maak de botercrème van de boter, suikerbakkerspoeder en de advocaat. Zie basisrecept voor botercrème, waarbij je de melk vervangt voor de advocaat.

Maak de mascarpone crème: Klop de mascarpone los in een kom, zorg dat hij wel goed op kamertemperatuur is. Voeg twee eetlepels advocaat toe, klop deze voorzichtig door de mascarpone. Klop dan de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (zorg dat de gardes en de kom goed koud zijn). Voeg dan telkens een paar lepels slagroom toe aan het mascarponemengsel, klop het er voorzichtig door op een lage stand. Ga door tot alle slagroom is toegevoegd.

Zaag de taartjes met een taartzaag horizontaal doormidden. Lag de onderste laag op een taartkarton. Spuit dan een dijkje botercrème er op, als een ring, langs de rand van de taart. Zie foto. Snijd een banaan in plakjes en spuit hier flink wat citroensap overheen. Schep de citroensap er goed door. Leg dan de plakjes banaan op de eerste taartlaag, binnen de botercrèmerand.

Leg daar de tweede laag op. Spuit weer een ring van botercrème, en schep hierin een laag mascarponecrème. Dan weer een laag biscuit er op. Ook hier spuit je een ring van botercrème, daarin dan weer een laagje banaan. Snijd hiervoor de tweede banaan in plakjes en vermeng weer met citroensap. Schep even goed door en leg de plakjes dan op de derde biscuitlaag. Smeer hier nog een beetje mascarponecrème op.

Dan de bovenste taartlaag er op.

Smeer de hele taart in met de botercrème. Laat dit even in de koelkast uitharden en smeer dan nog een dun laagje erover. Laat de taart hier en daar nog een klein beetje erdoor schijnen, dat noem je dan ook wel een “semi naked cake”.

Dan ga je de taart verder decoreren. Wij hebben bovenop wat Paashagelslag verdeeld over de buitenrand. Doe dan de rest van de mascarpone crème in een spuitzak met spuitmondje 21. Spuit klein toefjes op en tussen de hagelslag. Spuit aan de onderkant van de taart ook een rand met kleine toefjes. Maak een klein beetje hagelslag fijn met een deegroller, en strooi een beetje over de toefjes langs de onderrand.

Zet een paar eitjes bovenop de taart.

Maar, zoals al eerder gezegd: heb je andere leuke Paasdecoraties gevonden, dan kun je daar natuurlijk je taart mee decoreren!

Geniet van de leuke voorbereidingen voor een gezellig Paasfeest! Deze week komt er nog een “ontbijt recept” voor het Paasontbijt!

Liefs  Ria & Laura!

 

Facebook0
Youtube58
Pinterest130
Instagram705

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *