background widget, Toetjes
comments 2

Oreo aardbeien trifle met monchou

DSC_0702bn
Begin deze maand maakten we voor het eerst een overheerlijk toetje! Daar kregen veel goede reacties op. En we vonden hem zelf eigenlijk ook best wel goed gelukt! Dus vandaag nog een heerlijk toetje. Gebaseerd op de monchou kersen trifle, maar dan met oreo en aardbei.

Benodigdheden

  • oreo’s (4 x 4 koekjes)
  • 20 gram margarine
  • 2 pakjes monchou = 200 gram (op kamertemperatuur)
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml bekertje slagroom (35% vet)
  • klein beetje poedersuiker
  • 1 blikje aardbeienvulling (Hak)
  • 2 verse aardbeien als topping

Dit recept is goed voor 4 toetjes.

Bereiding

  1. Maal de oreo koekjes fijn. Wij gebruiken 4 koekjes per glas.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen oreo. Roer dit goed door, nu krijg je een soort crumble.
  3. Schep in elk glas een aantal scheppen van de oreo crumble. Zorg wel dat je wat achter houdt als topping.
  4. Klop de monchou met de basterdsuiker even los met een mixer.
  5. Klop in een schone kom de slagroom stijf met wat poedersuiker. Zorg dat je gardes goed koud zijn.
  6. Voeg steeds een beetje van de stijf geklopte slagroom toe aan de monchou, en klop dit erdoor.
  7. Doe dit in een spuitzak en doe een flinke laag op de oreocrumble. Doe hier een laagje aardbeienvulling op. Hier weer een laagje monchou op en strooi nog wat oreocrumble op. Maak het af met een halve aardbei.

Geloof ons: ook dit toetje is super lekker en echt een aanrader!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube58
Pinterest130
Instagram705

2 Comments

  1. Judith says

    Zou ik dit ook in een grote schaal kunnen maken en dan de ingrediënten verdubbelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *