IJs & drankjes
Leave a comment

Nutella milkshake

img_1003bn
Volgens de weermannen en -vrouwen zijn de laatste warme dagen van deze zomer dan nu toch echt aangebroken. En omdat wij als geen ander snappen dat jullie vooral geen zin hebben om in een hete keuken te staan, hebben we nog een milkshake voor jullie! Heerlijk koud en fris drankje, als afscheid van deze mooie zomer!

Ingrediënten:

  • 400 ml melk
  • Vanille ijs (ongeveer 8 à 10 bolletjes)
  • 4 flinke lepels nutella
  • Verse slagroom (voor de topping)

Extra: blender, spuitzak en Wilton spuitmond 1M

Dit recept is voor ongeveer 4 gewone glazen. Als je liever je milkshake in een jar serveert, net zoals wij dat hebben gedaan, houd dan rekening met de hoeveelheden. Met dit recept kun je 2 jars vullen.

Aan de slag!

Begin met het verwarmen van de nutella. Doe dit au bain marie, zodat je de nutella niet verbrand. Het kan uiteraard ook even in de magnetron. Let op: je wilt de nutella alleen iets zachter maken, het hoeft niet super vloeibaar te worden. Dit doe je omdat de nutella dan beter wordt opgenomen in de milkshake!

Doe vervolgens de nutella, de melk en het ijs in de blender en mixen maar!

Klop de slagroom. Je kan er een beetje klopfix aan toevoegen, dat zorgt ervoor dat je slagroomtoeven wat stijver wordt. Het is eigenlijk gewoon een slagroomversteviger.

Verdeel de milkshake over de glazen. Doe je slagroom in een spuitzak en gebruik spuitmondje 1M van Wilton om mooie toeven te spuiten. Steek in elk glas een leuk rietje en klaar!

img_1003bn

img_1008n

img_1009bn

img_1017bn

Geniet nog even van het lekkere weer voor zolang het duurt! Ga naar buiten, lekker chillen en vooral: neem een milkshake! Je kan natuurlijk ook voor de oreo milkshake kiezen, die we eerder al gemaakt hebben. Die is ook echt aan te raden!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.