Vorige week hebben we een receptje gemaakt uit het kleine Nutellaboekje. Nu heb ik een hele grote emmer Nutella, dus heb ik meteen nog een Nutellataartje gemaakt. En wel van hetzelfde recept. Ik vond die zóó lekker, dus ik dacht: daar kan ik best ook een taartje van maken.
Ik heb hiervoor de hoeveelheden van het recept van de kleine Nutellapotjes verdubbeld. Dan lekkere frostinglaagjes ertussen en lekkere verse frambozen! Alles bij elkaar is het een lekker taartje geworden. Hier volgt het recept:
Benodigdheden:
- 100 gram pure chocolade
- 240 gram margarine of boter
- 150 gram Nutella
- 6 eieren
- 100 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
- 250 gram Mascarpone
- 150 gram suikerbakkerspoeder
- 400 ml verse slagroom
- bakje verse frambozen
- potje Frambozenjam
En verder:
- spuitzak en een groot rond spuitmondje
- bakvorm van 20 cm
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Breek de chocolade boven een kom in stukjes. Voeg de stukjes gesneden boter toe. Laat beide ingrediënten au bain marie smelten. Voeg de Nutella toe en roer alles goed door elkaar.
3. Klop de eieren en de suiker tot een bleek en schuimig mengsel.
4. Meng het bakpoeder met de bloem en roer zowel de chocolade als de bloem door het ei-suikermengsel.
5. Vul de ingevette bakvorm van 20 cm met het deeg, bak het gaar in ca 50 -55 minuten. Prik even met een satéprikker om te controleren of de cake van binnen gaar is.
6. Laat de cake afkoelen, en zaag hem met een dubbele taartzaag in 3 lagen.
Dan ga je de taart vullen en decoreren:
1. We beginnen met het maken van de Fluffy Creamcheese frosting volgens dit recept. Maar dan met de mascarpone en 400 ml slagroom.
2. Leg dan de onderste taartlaag op een taartkartonnetje. En smeer deze laag in met frambozenjam.
3. Vul de spuitzak (met de ronde spuitmond) met de fluffy frosting. En spuit mooie ronde toeven op de jamlaag.
4. Leg dan de tweede laag er op. En smeer ook deze in met frambozenjam. Dan weer mooie ronde toefjes erop spuiten en de derde laag erop.
5. Spuit op de bovenste laag een cirkel van ronde toefjes en vul dan de binnenkant met de gewassen en goed uitgelekte frambozen.
6. Garneer dan nog met wat decoratiesuiker (dit is poedersuiker die niet intrekt, maar zichtbaar blijft). Strooi dit eroverheen met een zeef.
Klaar is de taart!
Dit was weer een recept met Nutella pasta. Er volgen nog meer recepten met deze overheerlijke chocoladepasta! Blijf ons volgen!!!!!
Liefs Ria
4 comments
Wat is banketbakkerssuiker?
Hoi Beatrix, je bedoelt waarschijnlijk suikerbakkerspoeder. Dat is een soort poedersuiker, maar dan met wat glucosesiroop erdoor. Werkt wat beter dan poedersuiker. Ik verkoop het ook in mijn winkeltje. Bijvoorbeeld deze:
http://www.theeentaartspulletjes.nl/Suikerbakkerspoeder-de-Bakzolder
Ziet er weer heerlijk uit!
Wauw, een heel mooi taartje is het geworden. Vooral die vulling ziet er heel goed uit.