Taarten zonder oven, Vlaaien
comments 2

No bake peanut butter vlaai

Dit taartje is behoorlijk out of the box voor ons! We hebben nog nooit iets gemaakt met pindakaas! Maar ik (Laura) had dit al een langere tijd op mijn ‘to-bake‘ lijstje staan, dus nu is er eindelijk van gekomen! Het is een no bake pindakaas vlaai geworden, met een oreo bodem en een chocolade ganache als topping.

Is je droom om met een lepel pindakaas uit de pot te scheppen? Dan is dit jouw recept! Ik wilde dit als kind altijd al doen, maar uiteraard mag dat niet. Maar ik heb mij nu wel even flink uit kunnen leven met dit recept! Moet ik mij inhouden om niet een lepeltje pindakaas zo op te eten!

Benodigdheden

Bodem:

  • 300 gram oreokoekjes
  • 100 gram boter

Pindakaasvulling:

  • 280 gram pindakaas
  • 55 gram zachte boter
  • 1/2 tl vanille extract
  • 140 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 150 ml verse slagroom (minimaal 35% vet)

Topping:

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram verse slagroom

Aan de slag!

  1. Doe een stuk bakpapier om de losse bodem van je vlaaivorm en vet deze in
  2. Maal de oreokoekjes met een staafmixer. Smelt de boter in een pannetje. Voeg hier je oreokruimels aan toe en meng dit goed elkaar. Doe dit mengsel in de vlaaivorm en druk het goed aan met je vingers. Zet dit in de koelkast om het op te stijven.
  3. Doe de pindakaas, de boter, de vanille extract en het zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg hier de poedersuiker aan toe (let op: verstuivingsgevaar) en mix dit kort door elkaar. Klop je slagroom in een andere kom en voeg deze toe aan je pindakaasmengsel. Mix dit door elkaar tot dat het goed smeerbaar is. Doe dit over de vlaaibodem en strijk het glad af.
  4. Maak je chocoladeganache. Verwarm je slagroom tot het net niet aan de kook is (niet laten koken, dan komt er een vel op). Schenk dit over je pure chocolade. Let op: even nog niet roeren, wacht 5 minuten. Roer daarna met een silliconenspatel alles door elkaar. Mocht het nou net niet helemaal gesmolten zijn, kun je het nog ‘au bain marie’ smelten. Giet dit over de pindakaasvulling en zorg dat de hele taart goed bedekt is.
  5. Hak de pinda’s in grove stukjes. Strooi dit over de chocolade laag.

Ziet er smakelijk uit toch? Om heel eerlijk te zijn wist ik zelf niet zeker of ik deze taart lekker zou vinden! Ik hou van pindakaas op mijn boterham, maar zoveel pindakaas in een taart? Maar het wordt regelmatig gedaan door Amerikanen (die maken alles met peanut butter), dus moet het wel eetbaar zijn. En ik vond het heerlijk! De chocolade ganache en de oreobodem zorgt ervoor dat de pindakaas niet te overheersend is. En hij is goed gekeurd door mijn lieve collega’s, dus allemaal maken!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

2 Comments

  1. Vera says

    Ziet er heerlijk uit en deze ga ik zeker snel eens maken…Ik heb afgelopen week nog pindakaas-jam koeken gemaakt, ook heel erg lekker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *