Taarten met oven, Valentijn
Leave a comment

Naked cake voor Valentijnsdag

Redvelvet Valentijnstaartje

Het is inmiddels bijna Valentijnsdag. De perfecte dag om je liefste te verrassen! Dat kan natuurlijk met een leuk cadeautje, maar je kunt natuurlijk ook iets lekkers bakken! Eerder hebben we al Hartenkoekjes gebakken, dit keer heb ik een taart gemaakt!

Het is dit weekend ook nog eens carnaval, dus een drukke periode. De kinderen hebben hier in het zuiden ook nog eens vakantie. Misschien is het wel leuk om samen met de kids te gaan bakken. Dit keer heb ik gekozen voor een Redvelvet cake. Maar dan in de vorm van een hart. Dat is dan weer toepasselijker voor Valentijnsdag. Heb je nu helemaal geen hartenbakvorm en wil je deze taart toch graag maken, neem dan gewoon een ronde vorm. Je kunt eventueel ook de plakken cake in een hartvorm snijden. Maar als je dat lastig vindt, maak je gewoon een ronde Redvelvet taart. Versier de taart dan eventueel nog met wat extra harten om het toch toepasselijker te maken. Ik heb gebruik gemaakt van twee ondiepe hartenbakvormen van ca 20 cm, ik heb er nog een paar te koop in mijn winkeltje. Ik heb 3 cakelagen gebakken. Verder komt er een vulling tussen van mascarponecrème. Mooie witte toefjes. Tussen de lagen en bovenop de taart! Hier volgt het recept:

Dit heb je nodig:

  • 1 à 2 hartenbakvorm(en) van 20 cm doorsnee
  • beetje margarine om de bakvormen in te vetten
  • 3 à 4 wegwerpspuitzakken
  • diverse spuitmondjes, bijv 1M (voor rozetten en toefjes), rond spuitmondje, en spuitmondje Wilton 172, dat is een spuitmondje met een ronde opening met kleine kartels

Voor het deeg:

  • 190 gram boter of margarine
  • 375 gram fijne suiker
  • 3 eieren (niet te klein)
  • 375 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 350 ml karnemelk
  • snufje zout
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel rode kleurstof

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml verse slagroom, minimaal 35% vet.
  • beetje poedersuiker om de slagroom te zoeten.
  • een zakje Klopfix

Zò maak je deze taart, dit recept is bedoeld voor 4 taartlagen:

  1. Begin met het invetten van de 2 hartenbakvormen. Strooi er ook een beetje bloem over. Schud de overtollige bloem er weer uit. Heb je maar één bakvorm, dan maak je de taartlagen één voor één. Ik maak er twee tegelijk en dan nog eens één. Dan heb je 3 lagen.
  2. Het deeg: weeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder af, zeef dit tweemaal en zet opzij.
  3. Mix de boter zacht. Als deze uit de koelkast komt, kun je deze beter heel even op een lage stand ietsje opwarmen. Let op: echt niet te lang, de boter mag niet smelten!
  4. Voeg de suiker toe aan de boter en klop dit tot een smeuïg geheel. Voeg één voor één de eieren toe en klop er even goed door. Klop dan nog even goed tot het een homogeen geheel wordt.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  6. Doe de theelepel kleurstof in een klein kommetje, voeg daar een schepje van het deeg aan toe. Roer dit goed door, zodat de kleurstof helemaal wordt opgenomen door het deeg. Schenk er een heel klein beetje karnemelk bij en meng goed door.
  7. Voeg nu telkens een beetje van het meelmengsel, een beetje kleurstofmengsel en een beetje karnemelk toe aan het deeg. Klop voorzichtig door. Ga zo door tot alles is toegevoegd.
  8. Verdeel het deeg in drie gelijke porties. Schep één portie in de eerste bakvorm, Als je er twee hebt, vul je ook de tweede vorm met deeg.
  9. Heb je een ronde vorm, dan doe je ook telkens een derde deel in de vorm.
  10. Bak de taartlagen gaar in circaa 25 minuten. Prik er even in om te kijken of ze gaar zijn.
  11. Haal ze uit de oven, laat ze minimaal 10 minuten afkoelen en probeer ze dan voorzichtig uit de vorm te halen.
  12. Zet de vorm(en) heel even in warm water, maak ze dan schoon en vet  opnieuw in.
  13. Vul één vorm dan met de derde laag. Als je maar één vorm hebt is dat de tweede laag. Ga zo verder tot je drie lagen hebt gebakken.
  14. Laat ze helemaal afkoelen.
  15. Roer voor de mascarponecrème de mascarpone los in een kom met twee eetlepels witte basterdsuiker, totdat hij lekker smeuïg is. Klop de slagroom stijf. Voeg een beetje poedersuikeren een zakje klopfix toe. Zorg dat je gardes en je kom goed koud zijn. Voeg dan de mascarpone, beetje bij beetje, toe aan de slagroom en klop dit nog even voorzichtig (op de laagst stand) door met de mixer.
  16. Je hebt nu  3 lagen Red Velvet cake. Leg de onderste laag op een taartkarton of een taartbord.
  17. Doe in elke spuitzak een ander spuitmondje, zodat je dus 3 verschillende spuitmondjes hebt.
  18. Vul de spuitzakken met slagroom, zorg wel dat in de spuitzak met spuitmondje 172 het meeste mascarponecrème zit.
  19. Neem de spuitzak met het spuitmondje zoals de Wilton 172.
  20. Spuit allemaal toefjes op deze onderste laag.
  21. Leg de tweede cakelaag er op.
  22. Spuit ook deze laag vol met dezelfde toefjes op.
  23. Leg de derde laag er op.
  24. Spuit dan eerst met het spuitmondje 1M een aantal rozetten bovenop de taart en daarna nog een aantal kleine toefjes.
  25. Neem de tweede spuitzak met het ronde spuitmondje en spuit een aantal mooie rondjes op de taart.
  26. Dan spuit je met het spuitmondje 172 nog een aantal toefjes op de taart. Vul de rest van de ruimtes met allerlei mooie toefjes, zorg dat de bovenkant van de taart helemaal vol is.
  27. Heb je nog andere spuitmondjes, dan kun je die eventueel ook nog gebruiken.

Fijne Valentijn!

Liefs, Ria

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.