Klein gebak
comments 2

Mini taartjes met roomkaascrème en rood fruit

IMG_0523bn
Eerder deze week lieten we jullie al een basisrecept voor bretons zandtaartdeeg zien. En zoals beloofd, zouden we ook meerdere recepten maken met dit deeg! Vandaag het eerste recept: mini vruchtentaartjes van bretons zandtaartdeeg met een roomkaascrème. Super fris en heel erg lekker!

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram zachte boter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap

Voor de crème:

  • 100 gram roomkaas
  • 75 gram suikerbakkerspoeder
  • ca 2 theelepels citroensap van een verse citroen
  • 6 gram gesmolten margarine

Voor de decoratie:

  • Frambozen
  • Rode besjes
  • Blauwe besjes
  • Aardbeien

Aan de slag!

Maak een Bretons zanddeeg zoals in dit recept staat beschreven. Laat dit deeg een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg dan uit tot een dikte van circa 6 mm. Steek dan met behulp van een ronde metalen uitsteker een een bodempje uit. Zet de bodempjes, met de uitsteekring er omheen, op een met bakpapier beklede bakplaat.

IMG_0471bn

Bak de bodempjes dan in een voorverwarmde oven op 170 graden. Bak ze ongeveer 15-16 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal de uitsteekringen er af.

IMG_0486bn2

Maak dan de roomkaascrème: roer de roomkaas los en vermeng het met de suikerbakkerspoeder. Voeg dan de gesmolten margarine en de citroensap toe en roer alles goed door. Doe het in een spuitzak en spuit het gelijkmatig op de bodems.

Was het fruit, laat de rode besjes aan de takjes. Dan versier je de gebakjes met het fruit.
Strooi er dan wat decoratiesuiker overheen met een klein zeefje. En klaar zijn je gebakjes!

IMG_0499bn

IMG_0506bn

IMG_0523bn

IMG_0525bn

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *