Benodigdheden:
- 1 PME bakvorm van 22,5 cm.
- 1 x basisrecept voor chocoladebiscuittaart (klik hier)
- 5 eieren
- 160 gram suiker
- 90 gram bloem
- 50 gram maizena
- 25 gram cacaopoeder
- snufje zout
Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- verse aardbeien
Voor de topping:
- 100 ml slagroom (minimaal 35% vetgehalte)
- 150 ml (smelt) chocolade
- 3 doosjes Merci (eigenlijk is 2,5 genoeg, dus je kunt er een paar meteen opeten, yummie!)
- Verse aardbeien
- Verse bosbessen.
Begin met het maken van de chocoladetaart. Ik heb hiervoor het basisrecept voor chocoladetaart met hele eieren gebruikt. Zie hier het recept. Het kan ook met gesplitste eieren en je kunt ook kiezen voor een mix voor chocoladebiscuittaart.
Laat het taartje goed afkoelen en zaag het daarna met een taartzaag in drie gelijke delen. Haal de twee bovenste plakken er voorzichtig af en leg opzij. Dan klop je de slagroom met een beetje poedersuiker. Zorg dat de gardes en de kom waarin je klopt, goed koud zijn, dan wordt de slagroom beter stijf.
Smeer de helft van de slagroom op de eerste taartlaag. Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes. Ik heb een aardbeiensnijdertje, daar maak je mooie plakje mee. Is echt super handig.
Leg de plakjes aardbei op de slagroom. Leg dan de tweede plak biscuittaart er op. Smeer ook deze in met slagroom en plakjes aardbei. Dan de derde plak er op.
Ga vervolgens aan de slag met de ganache.
Verwarm de slagroom tot bijna aan de kook, giet dit dan over de chocoladestukjes of callets die je in een kom hebt gedaan. Laat heel even staan en roer dan het geheel goed door met een siliconen spatel. Als de chocolade goed is opgelost is de ganache klaar. Blijven er nog wat stukjes in zitten, verwarm het mengsel dan nog heel even ‘au bain marie’.
Zet de taart op een taartrooster met een opvangbord er onder. Giet de vloeibare chocolade over de taart. Zorg dat de hele taart bedekt is met de chocoladeganache. Laat even staan zodat de chocolade al ietsje steviger wordt, maar uiteraard nog wel plakt.
Dan plak je de Mercietjes rondom op de zijkant van de taart. Verdeel met een paar Mercietjes de bovenkant in vier vlakken. Vul de vlakken op met de aardbeien en de bosbessen.
Je kunt natuurlijk ook 4 soorten fruit gebruiken, bijvoorbeeld met frambozen en bramen erbij. Dit is nog mooier, maar wij hadden op dit moment alleen aardbeien en bosbessen in huis. Doe nog een mooi lintje om de Merci, zodat ze goed blijven zitten.
Al met al toch wel een heel schattig taartje!! En super lekker!!!!
Liefs Ria
9 comments
Wat een leuk taartje en wat een goed idee om het met Merci-reepjes te doen! :)
Dank je, zijn onze lievelingschocolaatjes!
Echt leuk!
Dank je wel!
Super leuk idee om dit met Merci te doen! Daar was ik zelf nooit opgekomen. Lijkt mij heerlijk!
Hij is ook echt heerlijk! Wij krijgen zelf ook weer een beetje heimwee naar deze taart haha!
[…] 1. Merci – chocolade taartje […]
Wat een leuk taartje zeg! Hoe lang van te voren kun je dit maken? Bijv. avond van te voren en de bovenkant met vers fruit dan ’s ochtends decoreren?
Hoi Renate, een dag van te voren maken kan heel goed. Het verse fruit zou ik inderdaad vlak van te voren doen. Dan ziet het er mooi vers en fris uit.