Toetjes
Leave a comment

Mellowcake trifle

Mellowcake trifle
Trifles zijn altijd super lekker! Maar wat is een trifle nu eigenlijk? Het komt oorspronkelijk uit Engeland. En het is een dessert, bestaande uit laagjes, van bijvoorbeeld cake, fruit en room. Deze trifle is in Engeland erg populair! Vandaag een recept van een Mellowcake trifle!

Tegenwoordig zijn trifles weer helemaal in en staan eigenlijk voor toetjes met heel veel verschillende laagjes, maakt niet uit wat. Een trifle is super gemakkelijk te maken en kan ook eigenlijk niet mislukken. Wij hebben gekozen voor een yoghurt trifle, met daarin Mellow cakes, chocolade, slagroom en banaan verwerkt. Klinkt goed toch?

Mellowcake trifle

Aantal 4 toetjes

Ingrediënten

 • 8 Mellowcakes (Milka)
 • 350 ml yoghurt
 • 250 ml verse slagroom
 • 75 gram pure chocolade
 • 2 of 3 bananen
 • wegwerpzakken

Aan de slag

 1. Kies 4 mooie glazen uit die geschikt zijn voor deze trifle.

 2. Snijd de onderkantjes van de Mellow Cakes er af en maal deze fijn met een staafmixer. Doe in elk glas een laagje van deze fijngemalen Mellowcake bodempjes.

 3. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (neem slagroom met 35% vet). 

 4. Doe de rest van de Mellowcakes ook in de staafmixer en maal deze tot een crumble, dus niet helemaal fijn, meer wat brokjes.

 5. Verwarm de chocolade “au bain marie”, laat daarna even een beetje afkoelen.

 6. Verdeel de slagroom over twee kommen. Voeg aan de ene kom 175 ml yoghurt toe, en roer dit door elkaar.

 7. Voeg aan de andere kom met slagroom, beetje voor beetje de gesmolten, maar niet meer warme, chocolade toe. Schep dit goed door tot een chocolademousse.

 8. Voeg aan de rest van de yoghurt, de brokjes Mellow cakes toe, maar laat een beetje van de brokjes achter voor de topping. Schep de rest van de brokjes door de yoghurt.

 9. Dan gaan we de glazen verder vullen. Op de kruimels gaat eerst een laagje van het yoghurt-slagroommengsel. Doe dit het liefst in een spuitzak, dan kun je de glazen aan de zijkant schoonhouden. Vul de spuitzak, knip een stukje af en spuit een mooi laagje in het glas.

 10. Doe de chocolademousse ook in een spuitzak, knip een stukje af van de onderkant en spuit een laagje op het slagroommengsel.

 11. Snijd een banaan in plakjes, doe deze in een kom en schep er een beetje citroensap door. Leg in elk glas ongeveer 5 à 6 plakjes banaan. Zorg dat je genoeg hebt aan één banaan, want de tweede banaan is voor de garnering.

 12. Doe het yoghurtmengsel ook in een spuitzak, knip weer een stukje af en spuit in elk glas een laagje yoghurt met Mellowcake brokjes. Pel de tweede banaan en schep er weer wat citroensap door tegen het verkleuren. Verdeel de plakjes over de 4 glazen.

 13. Schep dan in elk glas een bergje van de overgebleven Mellowcake brokjes.

Klaar zijn de chocolade-Mellowcake-trifles. Tip: gebruik rustig nog wat meer banaan, wij hadden er nog maar twee bananen in huis, maar ik denk dat het nóg lekkerder is als je er nog twee extra hebt.

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.