IJs & drankjes, Materialen & gereedschap
comments 2

Makkelijke aardbeienijsjes met de Silikomart Ice Cream mould!

IMG_0424n

Het weer is nog niet zo heel geweldig op dit moment, maar er schijnt toch beter weer aan te komen volgende week! Dus gaan we eens lekker ijsjes maken! Dit recept is super gemakkelijk en echt heel lekker!

Ik wilde al een tijdje ijsjes maken, maar ik liep tegen één groot probleem aan (of liever gezegd, een ‘klein’ probleem) en dat is dat een heel iniminie vriesvakje heb in mijn koelkast. Zo eentje met een deurtje, dus geen vrieslades zoals de meesten van ons. In dat kleine vriesvakje van mij kunnen de meeste ijshouders niet! Omdat ze te groot zijn! Maar toen wees mijn moeder mij op deze mould van Silikomart: een liggende mould waar je ijsjes en fingerfood mee kan maken! Perfect! Dus ik ben aan de slag gegaan!

Benodigdheden:

  • 250 gram aardbeien
  • 3 el poedersuiker
  • blender / staafmixer
  • Silikomart mini icecream mould

Dit recept is gemaakt voor 4 kleine ijsjes met de silikomart mini icecream mould. Mocht je nou toch een eigen ijsjesmal gebruiken, reken dan de hoeveelheden even om.

Bereiding:

Gooi je ingrediënten in de blender (of gebruik een staafmixer) en maak het fijn tot een glad mengsel. Giet je mengseltje in de mould. Steek in elke mould een stokje en leg de mould voorzichtig in de vriezer. Laat dit ongeveer 3 à 4 uur opstijven. Ik heb ze er een nachtje in laten staan, dan weet je helemaal zeker dat ze goed bevroren zijn!

Bij het eruit halen was het nog wel eventjes kijken hoe ik dat het best moest doen. Zoals je ziet op de foto zit het stokje door een gleufje. Dus moet je eerst het ijsje voorzichtig los maken, en dan vanaf de bovenkant eruit halen. Het was even rommelen, maar uiteindelijk kwamen alle vier de ijsjes er goed uit!

IMG_0424n

IMG_0420bn

Zoals je ziet komen de ijsjes echt geweldig uit de mould! Je kan heel goed de vormen terug zien! Ik ben meteen ontzettend fan en heb de hele avond zitten googlen naar meer moulds en vormen. Echt een aanrader.

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Dit zijn léuke ijsvormpjes zeg!! En überhaupt, de ijsjes zien er heerlijk uit! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.