Cakes
comments 2

Kwarkcake

DSCN0102bn
Op zondag doen we meestal een taartrecept, maar dit keer wordt het een cake! Maar wel een hele lekkere cake! Nou ja, eigenlijk zijn alle soorten cakes eigenlijk erg lekker, ik ben er dol op! Lees snel verder voor een recept voor kwarkcake!

Terwijl ik deze cake bak, is het nog steeds erg koud buiten, brrrr! Ik hoop dat het snel overgaat, ik wil graag een beetje lenteweer! Dan kunnen we weer lekker lange wandelingen maken zonder dikke sjaal, muts en handschoenen. Ik kijk er echt naar uit!

Dit keer heb ik gekozen voor een cake met kwark er in. Die maakte mijn vader vroeger ook wel eens. Het is een vrij eenvoudige cake, maar door de kwark krijgt de cake een heerlijk frisse smaak. Nog wat rozijnen erbij en bakken maar.

Wat heb je nodig:

  • cakeblik van circa 30 cm lang
  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • een beetje geraspte schil van een citroen
  • 4 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 175 ml magere kwark
  • 100 gram (gewelde) rozijnen
  • beetje poedersuiker voor garnering

Aan de slag:

  1. Vet het cakeblik in met een beetje margarine en bestrooi met een beetje meel. Schud het overtollige meel er weer uit.
  2. Klop de boter zacht met de suiker. Voeg de citroenrasp toe. Klop dit 1 à 2 minuten goed romig.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout toe.
  4. Voeg de eieren één voor één toe aan het botermengsel (voeg eventueel tekens een klein schepje meel erbij om schiften te voorkomen)
  5. Voeg dan de rest van het zelfrijzend bakmeel toe, klop dit op de laagste stand door. Voeg beetje bij beetje de kwark toe. klop telkens heel even erdoor zodat het goed wordt opgenomen.
  6. Voeg de goed uitgelekte rozijnen toe en klop dit er heel kort door.
  7. Vul de vorm met het deeg, strijk het mooi glad.
  8. Bak dit in de voorverwarmde oven gaar op ca 160 graden.
  9. Bak gaar in ongeveer 1 uur en een kwartier. Eventueel ietsje korter. Ik heb het laatste kwartier een stuk aluminiumfolie over de cake gelegd, want de cake was al mooi goudbruin en wordt dan niet te donker.
  10. Laat de cake ca 10 minuten afkoelen in de vorm.
  11. Haal de cake dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
  12. Strooi een beetje poedersuiker of decoratiesuiker over de cake.
  13. Als je de cake in plakjes snijdt, zul je zien dat de plakken en iets anders uitzien dan bij een gewone cake. Dat komt door de kwark. Het lijkt of de cake niet helemaal gaar is, maar maak je geen zorgen, de cake is super lekker.

Zet een lekker kopje thee of koffie en neem een lekker plakje cake erbij!!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Hallo Ria en Laura,
    vraagje?
    zou het ook met soya yogurt kunnen heb namelijk een melkallergie .

    Groetjes Cobi

    • Hoi Cobi, ik denk het wel. Gewoon proberen zou ik zeggen! Laat je even weten of het gelukt is? Misschien kunnen we binnenkort ook wel eens een recept maken met een soyaproduct. Groetjes, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.