Koekjes
Leave a comment

Zandkoekjes met Nutella

Nutella koekjes

Heb je zin in Nutella én koek? Maak dan deze koekjes met Nutella! Dit zijn van die koekjes, dat als je er eentje eet, is die trommel zó leeg! Wij namen ze mee als snackje toen wij 10 km gingen wandelen, en ze waren zo op. Yum!

Het is buiten echt al super herfstig weer, dus perfect weer om lekker te bakken! Vooral als het regenachtig weer is, zijn wij in de keuken te vinden. Wij bakken er nog lekker even op los, wat hebben jullie gemaakt?

Wat heb je nodig:

  • bakplaat en bakpapier.
  • 110 gram boter of margarine
  • 115 gram fijne suiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille smaakstof
  • 140 gram bloem
  • 2 theelepels vanillekookpuddingpoeder
  • 2 ronde uitstekers om de koekjes uit te steken (ik heb een van circa 2 cm en eentje van circa 7 cm gebruikt)
  • circa 3 eetlepels Nutella
  • 1 wegwerpspuitzak

Zó maak deze overheerlijke koekjes

Klop de boter, met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de vanillesmaakstof toe en klop erdoor. Voeg dan de eidooier toe en roer deze door de botermassa. Voeg de twee eetlepels vanillepuddingpoeder toe aan de bloem. Zeef dit en voeg dan beetje bij beetje toe aan het deeg. Schep dit goed door. Kneed er dan verder met je handen een homogeen deeg van. Maak van het deeg een platte plak en verpak deze in plastic huishoudfolie. Leg dit circa een half uur tot een uur in de koelkast.

Rol het deeg dan uit tussen twee lagen plastic folie, want het is best plakkerig. Steek dan rondjes uit met je grootste uitsteker. Ik heb een rondje van 7 cm gebruikt, maar als jouw uitsteker iets kleiner is, kan dat natuurlijk ook. Steek dan bij de helft van de koekjes ook nog een rondje uit in het midden. Dat heb ik gedaan met een ronde uitsteker van 2 cm. Leg de uitgestoken koekjes op een met bloem bestrooide aanrecht of placemat.

Dan gaan we de koekjes bakken. Verwarm de oven voor op circa 170 graden. Leg daar een aantal koekjes op. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes, want ze kunnen uitlopen. Bak ze gaar in circa 10 minuten.

Het is handig om voor je eerste bakronde niet teveel koekjes tegelijk te bakken. Mocht het dan niet helemaal goed gaan, dat ze bijvoorbeeld toch iets te lang zijn gebakken, dan heb je niet al teveel deeg verknoeid. Bij de tweede rond gaat het vaak iets beter. Als je twee bakplaten hebt, kun je de tweede ronde vast klaarzetten terwijl de eerste ronde in de oven staat.

Zo bak je alle koekjes, laat ze even afkoelen en stevig worden op de bakplaat. Verwarm dan de Nutella “au bain marie” op een pannetje met heet water. Als de Nutella voldoende zacht is, schep je deze in de spuitzak. Knip er dan onderaan een puntje af. Niet te groot, want dan komt er een te grote hoeveelheid tegelijk uit. Spuit een laagje Nutella op het onderste koekje, smeer dit eventueel nog wat extra uit, zodat ook langs de randen voldoende Nutella zit. Leg en dan een ‘open’ koekje op. Spuit nog wat extra Nutella in de opening.

Doe dit zo met alle koekjes. Leg ze op een mooie schaal en verras je kinderen ermee, of je bezoek of jezelf natuurlijk!

Liefs Ria & Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.