Kerstmis, Toetjes
Leave a comment

Kerstdessert met stoofperen en Betsie’s Geitenyoghurt-moment

Betsie's Geitenyoghurt-moment

Het is bijna kerst, dus tijd om lekkere toetjes te bedenken voor je kerstdiner. Wij hebben dit keer een heerlijk toetje bedacht met Betsie’s Geitenyoghurt-moment. Dat is een heerlijke geitenyoghurt. We hebben hier stoofpeertjes aan toegevoegd en verder kaneelkoekjes, kaneel en basterdsuiker! Een prima combinatie!

Wij maken wel vaker toetjes die uit laagjes bestaan. Vinden wij altijd heel leuk om te maken en het ziet er altijd super leuk uit. In dit geval beginnen we met een laag kaneelkoekjes vermengd met een beetje boter. Dan een laag Betsie’s Geitenyoghurt-moment met stukjes stoofpeer en daarna weer een laagje koekkruimels. Bovenop nog wat stukjes peer. Je kunt er ook voor kiezen om een paar peertjes in partjes te snijden. En dan bovenop twee partjes peer te leggen! Ziet er ook leuk uit!

Als je dit toetje gaat maken  voor je kerstdiner, dan is het handig om de stoofpeertjes alvast een dag van te voren te maken. Dat scheelt een hoop tijd op de kerstdag zelf! Je kunt dit recept heel makkelijk voor een grotere groep mensen maken, dus handig als je je hele familie hebt uitgenodigd voor het kerstdiner!

Betsie’s Geitenzuivel vind je in steeds meer supermarkten! De producten van Betsie’s worden gemaakt van verse geitenmelk van Nederlandse bodem. Op duurzame wijze wordt de geitenmelk verwerkt tot heerlijke geitenmelk of geitenyoghurt. Voor dit recept gaan wij aan de slag met Betsie’s Geitenyoghurt-moment!

Benodigdheden:

  • 16 kaneelkoekjes
  • 30 gram boter
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 250 ml rode bessensap (of rode wijn)
  • 100 ml water
  • 50 gram suiker
  • kaneelstokje
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 400 ml Betsie’s Geitenyoghurt-moment

Dit recept is voor 4 glazen.

Aan de slag!

  1. Schil de stoofperen. Je kunt ervoor kiezen om ze van te voren al doormidden te snijden en het klokhuis eruit te halen. Als je de peren heel wilt stoven, dan moet je wel de roosjes aan de onderkant eruit snijden.
  2. Doe ze in de pan met het bessensap (of de rode wijn), water, een kaneelstokje en de suiker. Laat ze voor ongeveer 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Let wel op dat het vocht niet op kookt, want dan branden je peertjes aan. De peertjes moeten zacht zijn (niet té zacht, dan vallen ze uit elkaar).
  3. Als de peertjes klaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze afkoelen.
  4. Verkruimel de kaneelkoekjes. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kruimels. Doe deze op de bodem van je glazen. Houdt een klein beetje van het kruimelmengsel apart, dit is voor de topping.
  5. Snijd de afgekoelde peertjes in stukjes. Bewaar de mooiste voor de garnering.
  6. Vermeng Betsie’s Geitenyoghurt-moment met het grootste deel van de stukjes peer, kaneel en de witte basterd suiker. Voeg de kaneel en basterdsuiker toe naar smaak! Wij houden heel erg van deze combinatie, dus wij doen graag een schepje meer. Proeven proeven proeven!
  7. Schep je geitenyoghurt mengsel boven op de koekkruim in de glazen. Doe het voorzichtig, je wilt de zijkant van je glazen schoon houden! Dit kan ook met een spuitzak!
  8. Doe in elk glas nog een flinke schep koekkruimels en leg daar boven op je mooiste stukjes stoofpeer!

 

Voor een extra chique effect, kun je deze toetjes ook in wijnglazen serveren. Dat sluit je je kerstdiner helemaal leuk af!

Liefs Ria & Laura

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel.

Facebook0
Youtube88
Pinterest199
Instagram908

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *