Cupcakes decoreren, Kerstmis
comment 1

Kerst cupcakes

Kerstcupcakes
Kerstmis is een gezellige tijd. Lekker veel samen zijn en ook met elkaar eten bereiden. Lekker bakken hoort daar natuurlijk ook bij. Deze cupcakes zijn erg geschikt om een paar dagen vòòr de kerst samen met de kids te maken. Zullen ze vast leuk vinden.

De cupcakes zijn gemaakt van ons basisrecept. daarop een laagje rode rolfondant. Dan nog de witte kerstboompjes. Deze maak je heel gemakkelijk met de snowflake uitstekertjes. Schattig toch? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon groen maken.

Dit heb je nodig voor ongeveer 20  cupcakes:

  •  250 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren (circa 50 gram per stuk)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels Patidess citroensmaak
  • bakvorm voor cupcakes + bakingcups.

Voor de decoratie:

  • Rode en witte rolfondant.
  • Ronde uitsteker van circa 7 cm
  • Setje snowflake cutters in 3 maten.
  • Beetje eetbare lijm om het op te plakken.
  • Zilverpareltjes
  • Roller en diverse gereedschap om met rolfondant te werken.

Aan de slag:

  1.  Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hete luchtovens zeker 10 graden lager).
  2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig.
  3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter.
  4. Voeg nu één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei  toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg hier de zout aan toe.
  6. Voeg dit meel mengsel beetje bij beetje toe. Mix dit voorzichtig door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.
  7. Doe de bakingcups in de bakvorm en vul de vormpjes voor ruim driekwart met het deeg.
  8. Bak ze gaar in circa 25 minuten.
  9. Haal ze uit de oven, laat heel even afkoelen en haal ze uit de bakvorm zodra ze genoeg afgekoeld zijn.
  10. Kneed een stuk van de rode rolfondant goed door en rol deze uit. Steek er dan rondjes uit met de ronde uitsteker en plak deze met een klein beetje eetbare lijm op de cupcakes. Bekleed zo alle cupcakes met een rond plakje rolfondant.
  11. Neem dan een stuk witte fondant en kneed deze goed door. Rol uit tot een iets dikkere plak, zodat de snowflakes niet te dun worden. Druk dan met de grootste snowflakecutter een snowflake uit. Dit zijn plungercutters, daardoor druk je ook een patroontje in de fondant. Vergeet dan ook niet even te drukken op de fondant voordat je de rolfondant er uit drukt.
  12. Druk het figuurtje er voorzichtig uit. Doe dit ook zo met de middenmaat en de kleinste maat.
  13. Bouw dan een kerstboompje met deze uitgedrukte snowflakes. Maak hiervoor eerst een klein balletje witte rolfondant en plak deze met een beetje lijm op de cupcake. Leg daar dan de grootste snowflake op. Doe er telkens een beetje lijm tussen. Dan weer een iets kleiner balletje, dan weer een grote snowflake. Ga zo door met twee middenmaat snowflakes. Op het laatst nog een kleine maat snowflake. Zo heb je een mooie witte kerstboom opgebouwd.
  14. Ter decoratie kun je dan een zilverpilletje op de top plakken. En ook op de onderste takken van het boompje.
  15. Misschien vind je het wel leuk om er nog meer zilverpilletjes op te plakken. Leef je uit!
  16. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de boompjes met groene fondant te maken.

Het grote voordeel is, dat je deze cupcakes gewoon lekker ruim van te voren maakt, een of twee dagen vòòr de kerst. Heb je dat alvast gedaan!

Liefs Ria en Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.