Hartige baksels, Snacks & tussendoortjes
Leave a comment

Kaasstengels met spekjes

Kaasstengels
De laatste tijd ben ik weer enorm aan het snacken. En nee, niet alleen maar gezonde snackjes! Oeps! Af en toe jezelf verwennen met wat minder gezonde dingen mag best. Daarom vandaag deze heerlijke kaasstengels met spekreepjes, heerlijk!

Het is achter de schermen even heel druk bij mij thuis. De laatste maanden van mijn opleiding zijn aangebroken, dus dat betekent nog even flink bikkelen voor alle deadlines. Gelukkig heb ik bijna mijn diploma in mijn zak. Ik kan namelijk niet wachten tot het klaar is en ik meer tijd kan steken in onze website! Ik heb zoveel bakinspiratie, maar gewoon te weinig tijd! Mijn baklijstje is inmiddels erg lang geworden! Deze kaasstengels kunnen we inmiddels van het lijstje afstrepen!

Kaasstengels met spekreepjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 70 gram geraspte kaas
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rol verse bladerdeeg (Albert Heijn)

Aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier.

  2. Bak je spekjes uit. 

  3. Rol je bladerdeeg plak uit en leg de 'plakkerige' kant aan de binnenkant (meestal is dat de kant waar het laagje bakpapier op zit).

  4. Klop je ei en smeer een deel hiervan op de binnenkant van je bladerdeeg plak. 

  5. Doe over de helft van je plak bladerdeeg de geraspte kaas en je spekjes. 

  6. Vouw je plak dubbel, zodat je vulling aan de binnenkant zit. 

  7. Smeer vervolgens op één kant weer een deel van de geklopte ei. Verspreid hier nog wat geraspte kaas overheen. Snijd deze plak doormidden en vervolgens in reepjes van ongeveer 1 cm. Twist deze reepjes en leg je op je bakplaat.

  8. Bak je kaasstengels ongeveer 12-15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!


Liefs Laura

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.