IJs & drankjes
Leave a comment

Ijsjes gemaakt van fruitkwark

Danoonijsjes

Iedereen kent vast wel de “Danoontjes”. Van die kleine kwarktoetjes in verschillende smaken. Je hebt ze tegenwoordig ook in de wat goedkopere versies en in iets grotere maten. Ze zijn lekker! Kinderen moeten er natuurlijk niet teveel van eten, want er zit suiker in, maar af en toe moet wel kunnen! Wij hebben hier ijsjes van gemaakt. Lekker fris!

Wij hebben achter in onze kast nog een paar van die ijsjes setjes gevonden, waarmee je ijsjes op een stokje kunt maken. Laura maakt binnenkort ijsjes met de ‘Tupperware’ ijsjes set en ik (Ria) ga kleine ijsjes op een stokje maken van kwarktoetjes.

Het is heel eenvoudig!

Je hebt nodig:

 • een setje van 6  kwarktoetjes met 3 verschillende smaken.
 • een setje om ijsjes op een stokje te maken. Kun je in veel winkels kopen, ik zag ze gisteren ook bij Ikea.
 • 3 wegwerpspuitzakken

Zò maak je ze:

 1. Spoel de ijsjeshouders eerst even goed schoon.
 2. Doe de kwark in 3 verschillende spuitzakken
 3. Spuit eerst een laagje van de aardbeiensmaak in de ijsjeshouder. Zorg ervoor dat je de zijkanten zo min mogelijk raakt. Dan worden de laagjes mooier.
 4. Haal eventueel luchtbelletjes weg met een satéprikker. Als er (net zo als bij mij) een standaard bij zit, zet je ze daar even in.
 5. Spuit dan een laagje van de sinaasappelkwark er op. Zorg dat ook dit een gelijkmatig laagje wordt en dat de luchtbelletjes er zoveel mogelijk uit zijn.
 6. Dan het derde laagje, meestal is dat geel, een citroensmaak. Dan zijn de houdertjes vol.
 7. Steek er de onderkant met het stokje in. Zet ze dan weer in het standaardje. En zet ze in de vriezer, liefst een hele dag.
 8. Haal ze er uit als je ze wilt gaan opeten, houd ze heel kort onder de warme kraan, dan laat het houdertjes gemakkelijk los. Haal het er af, en klaar zijn je ijsjes!

Smullen maar!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.