Hotspots
comment 1

Hotspot: Gumbleton’s Tearoom in Hoorn

DSCN3065n
We beginnen met een nieuwe rubriek: Hotspots in Nederland van leuke zaakjes die te maken hebben met thee drinken, High Tea’s, taartjes en andere zoete lekkernijen. De eerste Hotspot bevindt zich in Hoorn. Een leuke, originele tearoom vol met een hele verzameling theepotten.
Er zijn veel zaakjes in Nederland waar je lekkere koffie of thee kunt drinken. Koffie met gebak doet het altijd als je een dagje uit bent, of aan t shoppen bent met je dochter of je vriendin. Wat denk je van bijkletsen met een vriendin die je al een tijdje niet meer hebt gezien? Ideaal om dat te doen onder het genot van een heerlijke High Tea!
Wist je trouwens dat je bij ons ook een complete serie High Tea hapjes kunt bestellen voor een High Tea bij je thuis? Dit gaan we steeds verder uitbreiden met steeds meer nieuwe hapjes in ons assortiment. Binnenkort komt dit allemaal op onze website te staan, maar informeer gerust naar de voorwaarden.

Maar nu weer terug naar de koffiezaakjes in Nederland. Die zijn niet altijd even goed. Wij waren op vakantie in Zeeland en gingen koffie drinken in Breskens. Koffie met appeltaart. Nou die was dus uit de diepvries, half ontdooid met de magnetron en nog half bevroren. Zo’n fabrieksappeltaartje zonder smaak! Niet lekker dus. Nou wil ik niet meteen gaan roepen waar dat was, maar het heeft ons wel aan het denken gezet.

Soms loop je in een centrum en zie je een tearoom of een koffiezaakje wat heel bijzonder is, of waar het gezellig is en de bediening vriendelijk! Nou, daar gaan wij dus naar op zoek! Bijzonder leuke zaakjes met heerlijke taartjes of andere lekkernijen op de kaart.

Gumbleton’s Tearoom in Hoorn!

DSCN3065b2n

Wij waren nog nooit in Hoorn geweest. Maar met twee dagkaartjes voor de trein kun je lekker ver reizen en plekjes bezoeken waar je nog niet eerder bent geweest! Eerst gingen we naar Zandvoort, maar het waaide erg hard. Dus daar zijn we niet al te lang gebleven. Zullen we dan naar Hoorn gaan? Of naar Alkmaar? Het werd Hoorn.

Hoorn is een leuk plaatsje met een oude kern. Grappig dat veel huisjes een beetje scheef staan. Er zijn veel huisjes met een mooie oude gevel. Ook zagen we een standbeeld van ………. Die is geboren in Hoorn.

DSCN3065n

Toen we door het centrum liepen, richting het marktplein kwamen we een leuke tearoom tegen, dus we gingen meteen even kijken. Het zag er heel schattig uit van binnen. De inrichting is een heel sfeervol, tafel met mooie tafelkleedjes en oude stoelen. Op de tafels staan van de metalen high Tea standaards. Aan beide zijden van de ruimte zijn plankjes vol met theepotten in allerlei vormen en maten. Grote theepotten, kleine theepotten, miniatuur theepotjes. Je weet niet wat je ziet. Het is net een klein theepotten museum.

dscn3053bn

Wat staat er op de kaart: het belangrijkste zijn de verschillende High Tea’s.
Ze kennen de ‘normale’ High Tea, een extra uitgebreide High Tea en een Mini High Tea. Er is zelfs een High Tea voor kinderen!

Verder kun je natuurlijk lekkere koffie en veel soorten thee krijgen met  verschillende soorten taart.

Wij hebben gekozen voor en “proeverij van taartjes”. Je krijgt dan 3 kleine stukjes taart, voor dezelfde prijs als één normaal stuk taart, namelijk €3,50. Erg leuk, want ik kan nooit kiezen en nu krijg ik 3 verschillende taartjes! Een stukje chocoladetaart, een stukje worteltaart en een stukje Lemon Zest cake. Héérlijk! En, die stukjes waren helemaal niet zo heel klein. Het extra stukje koek wat je nog bij de thee kreeg kon ik niet meer op!

De bediening is heel vriendelijk. We kregen een duidelijk uitleg van de verschillende mogelijkheden. Prima dus!

DSCN3047bnTot slot: Al met al een aanrader. Als je een keer in Hoorn bent, moet je daar echt een kopje thee gaan drinken. De High Tea zal er ook wel heel goed zijn! Houd je van theepotten, dan heb je hier wat om te bekijken!

Kijk voor meer informatie op: www.gumbleton.nl

Liefs Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.