Hotspots
Leave a comment

Hotspot: Bar Beton CS

IMG_0471n

Het werd weer eens hoogste tijd voor een hotspot artikel. Wij hebben samen genoten van een heerlijke high tea bij Bar Beton op het centraal station in Utrecht en daar willen we jullie alles over vertellen. Lezen en genieten jullie mee?

Het centraal station in Utrecht is al jaren flink in de verbouwing. Toen ik (Laura) begon met studeren jaren terug begonnen ze al met de eerste delen  af te breken. Inmiddels staat er al een prachtig station en is het eerste deel van Hoog Catherijnen ook open. En wat nou zo leuk is, is dat het centraal station als een soort ontmoetings- en werkplek fungeert. Dus je komt er niet meer alleen om te reizen (of door te lopen voor het shoppen), maar nu ook om hele andere dingen te doen!

Want zonder dat je het door hebt, zitten er een aantal hele leuke plekjes bovenin het station. Waar dus ook een Bar Beton zit. Je verwacht het niet, maar als je de trappen opgaat, zijn er hele fijne plekjes te vinden. En je merkt nauwelijks wat van de drukte van het station zelf!

Bar Beton CS

Bar Beton heeft meerdere locaties in Utrecht. Ooit begonnen als een koffiebar aan de Korte Jansstraat, maar inmiddels uitgebreid met totaal 4 locaties. Je kan er werken, lunchen, dineren, vergaderen en er zijn zelfs ruimtes te huren voor evenementen. Wij gingen naar Bar Beton op centraal station, waar we genoten van een high tea. En goed om te weten: Bar Beton zit buiten de ov-poortjes, zodat je ook gewoon zonder ov chip-kaart er naar toe kan.

High Tea

Bar Beton heeft een moderne maar knusse inrichting. Ik (Laura) kan dit heel erg waarderen. Verschillende plekjes waar je kan zitten, donkere kleuren, maar door alle ramen toch genoeg daglicht. Grote tafels, kleine tafeltjes, grote diepe stoelen en een binnen terras. Ria: ik moest wel even wennen aan de inrichting, maar de sfeer was meteen heel goed.

Bij de start van de high tea kregen we eerste een prosecco of een jus d’orange aangeboden. Ria: dit vonden we super leuk! Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt bij eerdere high tea’s. We kregen een kaart met verschillende kruiden thee’s waar we uit konden kiezen. Genoeg keus voor iedereen!

Vervolgens kregen we een bord met hartige broodjes en een etagère met zoete hapjes. In eerste instantie leek het iets wat minder dan we normaal gewend zijn van andere high tea’s. Maar achteraf gezien precies genoeg voor ons. We hadden zelfs één chocolaatje laten liggen! Alles was ontzettend lekker! De broodjes waren belegd met hummus en pesto-ham. Heerlijk! Op de etagère zat onder andere kleine stukjes appeltaart, scones, stukjes brownie (die waren echt verrukkelijk!), chocolaatjes en muffins.

De service bij Bar Beton is heel prettig. De bediening dringt zich niet aan je op, maar houd je wel goed in de gaten wanneer het weer tijd is voor een nieuw kopje thee. Er hangt een sfeer van ‘je hoeft niets, maar mag alles vragen’. Heel ontspannen. Wij zitten er zelf aan te denken om er ook een keertje samen te gaan vergaderen en bloggen!

Het Laatste Tafeltje

Wij hebben onze high tea gereserveerd via Het Laatste Tafeltje! Een super leuk concept waarbij je met korting bij de leukste restaurants kan dineren, lunchen of bijvoorbeeld high tea’en! Restaurants bieden hun laatste tafeltjes aan via de website / app van Het Laatste Tafeltje, jij kiest de aanbieding bij de past en diezelfde avond zit je nog in het restaurant! Het gaat dus echt om last-minute aanbieding die je diezelfde dag nog moet gebruiken. En je kan via Het Laatste Tafeltje echt fikse kortingen bemachtigen, dat vinden onze portemonnee’s leuk!

Ga naar de website van Het Laatste Tafeltje of download de app en reserveer vandaag nog jouw last-minute diner, lunch of high tea!

Liefs Ria & Laura

Dit artikel is geschreven in samenwerking met hetlaatstetafeltje.nl

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.