Hotspots
comments 2

Hoe was het Allerhande kerstfestival?

Allerhande kerstfestival

Afgelopen weekend was het Allerhande Kerstfestival! En wij waren erbij! In dit artikel gaan we jullie vertellen hoe leuk wij het wel niet vonden! We hebben ook een kort vlogje voor jullie gemaakt. Kunnen jullie ook even meegenieten.

Zoals we in dit artikel al vertelde, is dit de 3e keer dat wij naar het Allerhande Kerstfestival gaan. We hebben dus alle edities van dit foodfestival al bijgewoond. En geloof ons: elk jaar is het leuker.

Voor degene die er nog nooit geweest zijn: dit is een drie dagen foodfestival dat plaats vindt in het tot winterwonderland omgetoverde Spoorwegmuseum in Utrecht en neemt jong en oud mee op reis door het kerstmenu van 2017. Echt een super leuke locatie. Het is opgedeeld in meerdere ‘hoekjes’, afgestemd op de verschillende eetmomenten tijdens kerst!

Wij begonnen dit jaar bij de ontbijthoek, want we waren er al in de ochtend! Een beetje te vroeg om al aan het hoofdgerecht en wijn te beginnen! Hier konden we dus allerlei dingen proeven voor het ontbijt. Zo was er heel veel fruit, sapjes, kaas, boter en nog veel meer! Het allereerste wat wij hadden geproefd was bananenchocolade melk, super lekker!

Na het ontbijtgedeelte gingen we langs de chocola en de koffie. Al die lekkere nieuwe repen van de Albert Heijn kon je daar eindeloos proberen. Ook Tony Chocolonely en Fererro Rocher. Allemaal super lekker!

Daarna gingen we langs de voorgerechten, de hoofdgerechten en vervolgens langs de toetjes. En de toetjes zijn toch wel onze favoriet. Hier kan je dan allerlei heerlijkheden onbeperkt proberen! Van ijstaart tot soesje met karamel. Of van die heerlijke toetjes in kleine bakjes. Zelfs crème brulee! Daar doen wij altijd super veel inspiratie op, vooral voor onze site! Als het even kan, doen we gewoon nog een extra rondje!

Na de toetjes gingen we nog even langs de barbecue en de borrelhoek. Toen werd het inmiddels al donker en dit gedeelte was buiten. Dus dat was super sfeervol met alle kerstlichtjes.

Wat vonden wij ervan?

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, vinden wij het Allerhande Kerstfestival echt super leuk. Helemaal omdat je er echt onbeperkt kan proeven en inspiratie op kan doen. En iedereen die er werkt is zo super aardig! Als je iets wilt weten over wat je proeft, nemen ze ondanks de drukte ook nog eens tijd om het uit te leggen!

Wat we wat minder vonden is dat er weinig zit plek is! Vorig jaar was er in het midden bij de hoofdgerechten veel zitplek en dat is echt top. Helemaal als je, net zoals wij, makkelijk wat uurtjes wilt rondlopen op het foodfestival. Soms moet je gewoon even rustig pauze kunnen houden van al het lekkere eten, zodat je daarna weer een rondje door kan!

Ook het openbaar vervoer naar het festival was wat minder goed geregeld. Wij wilde met de bus gaan, maar er stond om 11 uur een hele lange rij op het busstation in Utrecht. Wij kennen de weg in Utrecht, dus hebben snel een andere bus gepakt die redelijk in de buurt kwam. Maar voor iedereen die niet uit de buurt komt is dat natuurlijk een ander verhaal! Nou begrepen wij wel dat er toevallig net in hetzelfde weekend aan het spoor werd gewerkt, waardoor de trein niet naar het spoorwegmuseum kon. Daar kunnen ze natuurlijk niets aan doen.

Al met al kunnen wij zeggen: volgend jaar weer! Jullie ook?

Wat vonden jullie van het festival? Wat was het aller lekkerste wat jullie hadden geproefd?

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Wat leuk dat jullie naar het Allerhande Kerstfestival zijn geweest. Alles ziet er zo gezellig en lekker uit!

  2. Karin says

    Er waren voor mensen die van buiten Utrecht kwamen diverse aanrijroutes, maar aangezien ik zelf uit Utrecht kom weet ik niet of dat van tevoren om bekend was. Wel deel ik dat er weinig zitplek was dus wij hebben het verhaal v.d. rode ballon 2x gehoord om even te kunnen zitten :) toetjes hebben we overgeslagen, wat een drukte! Maar leuk festival met inderdaad leuke medewerkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.