High tea
Leave a comment

High tea: Tomaten-mozzarella tarteletjes

De combinatie tomaat, mozzarella en pesto is eigenlijk altijd goed. Pijnboompitjes en basilicum erbij, en het is helemaal af. Maar wij wilde niet de standaard tomaat-mozzarella spiesjes maken, maar iets anders. Iets wat meer past bij de high tea serie waarmee we bezig zijn! Verfijnt en ontzettend lekker!

Benodigdheden:

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • Snoeptomaatjes
  • Mini mozzarella bolletjes
  • Groene pesto
  • Pijnboompitjes
  • Verse basilicum

Extra: ronde uitsteker

Aan de slag!

Ontdooi 5 plakjes bladerdeeg. Snijd uit elk plakje vier rondjes bladerdeeg. Leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bladerdeeg zet uit wanneer je het in de oven doen. Aangezien wij voor dit recept graag hele dunne plakjes houden, moet je er iets opleggen wat ovenbestendig is. Zoals bijvoorbeeld een extra bakplaat. Let wel op dat je bladerdeeg plakjes niet aan de onderkant van je tweede bakplaat blijven plakken, doe er nog een stuk bakpapier tussen!

Mozzarella-tomaat

Bak je bladerdeeg plakjes ongeveer 10 minuutjes op 180 graden. Laat ze afkoelen.

Mozzarella-tomaat

Snijd ondertussen de tomaatjes in dunne plakjes, en de mozzarella in halve bolletjes. Hak of knip wat verse basilicum kleiner. Rooster een handje pijnboompitten in een droge koekenpan. Let wel op: pijnboompitten verkleuren snel! Laat ze niet aanbranden! Doe de pijnboompitten in de staafmixer en maal ze iets grof.

Tijd voor de opmaak!

Smeer op ieder plakje bladerdeeg een beetje groene pesto.  Leg hier drie of vier plakjes van de snoeptomaatjes op. Leg daar een half bolletje mozzarella op. Garneer met de fijngemalen pijnboompitjes en de basilicum!

Mozzarella-tomaat

Mozzarella-tomaat

Mozzarella-tomaat

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.