background widget, Ontbijt & lunch
comments 5

Healthy chocolade bananenbrood met noten

IMG_0408bn

Eigenlijk bakken wij vooral zoete taartjes en andere lekkernijen. Want daar houden wij het meest van! Maar tussen al de zoetigheden door, moeten we af en toe ook een beetje gezond snoepen. Dus vandaar dat we deze chocolade bananenbrood met nootjes hebben gemaakt! Weer eens wat anders!

Dit recept heb ik samen bedacht met mijn zusje Chiara! Wij hebben wel vaker bananenbrood gebakken, maar we wilden nu wel eens een variant bedenken! En deze variant is nog eens leuk uitgepakt ook!

Benodigdheden

  • 50 gram cacao
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 60 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • Cranberry notenmix (- cashewnoten)
  • 1 el honing

Extra: cakevorm

Aan de slag!

1. Prak de bananen in een grote kom. Het is makkelijker om iets rijpere bananen te gebruiken (dat hadden wij dus niet gedaan. Kan je zeggen dat net rijpe bananen prakken dan écht nog een pittige opgaven is)

IMG_0387bn

2. Voeg hier de havermout, bloem en eieren aan toe. Mix dit goed door elkaar.

3. Doe hier nu de cacao en de honing toe en mix nogmaals.

4. Voeg als laatst nog de notenmix toe. Wij hebben gekozen voor een cranberry notenmix, maar we hebben de pecannoten eruit gehaald. Dit omdat we het idee hadden dat dit niet zo zou passen bij de rest. Wij hebben de noten heel er doorheen gedaan, maar je zou ze ook even iets klein kunnen hakken. Meng dit nog even goed door met een lepel.

5. Doe het mengsel in een met ingevette cakevorm en bak dit 35 tot 40 minuten op 180 graden.

IMG_0395bn

IMG_0399bn

IMG_0408bn

Wij vonden de bananenbrood echt heel lekker! Ik had zelf in eerste instantie twijfels of de cranberry’s er wel bij zouden passen, maar die zorgen juist voor een soort frisheid en een fijne verschil in structuur. Maken jullie hem ook?

Liefs Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

5 Comments

  1. Kelly says

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker deze week eens uitproberen☺

  2. Bianca says

    Deze ga ik zeker maken!! Nog wel een vraagje: als je het over ‘havermout’ hebt, bedoel je dan echt havermout met de structuur van meel (dus heel fijn) of havermout die grover is (meer vlokken)? Ik heb de laatstgenoemde in huis in een glutenvrije versie. Als ik die zou gebruiken dan moet ik het zeker eerst even tot meel malen voor dit recept?

    • Hoi Bianca! Wat leuk dat je ze gaat maken! In dit recept heb ik havermoutvlokken van ‘Quaker’ gebruikt. Zijn dus wel wat grover dan de structuur van meel. Ik heb ze niet eerst fijngemalen. Laat je ons weten of het is gelukt?

      Liefs Laura

      • Bianca says

        Ha Laura,

        Vanochtend gemaakt met glutenvrije bloem en glutenvrije (grove) havermout. Suuuper lekker!! Thxx ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *