background widget, Ontbijt & lunch, Taarten zonder oven
comments 2

Griekse yoghurttaart met notenbodem

DSC_0741bn

Om de gezonde week af te ronden hebben we nog een lekker ontbijttaartje voor jullie! Ja want je kan ook ontbijten met taart! Heerlijk toch? Met Griekse yoghurt, honing en noten. En zonder toegevoegde suikers. Bij ons loopt het water al in de mond, zo’n taartje wil de toch elke ochtend?

We hebben geprobeerd om bij dit taartje niet voor hele heftige smaken te gaan, omdat wij daar ’s ochtends ook niet zo van houden. Ik (Laura) ontbijt laatste tijd heel vaak met Griekse yoghurt, muesli en vers fruit. Dus eigenlijk wat betreft smaak bijna hetzelfde als dit taartje. Dit is een flink exemplaar geworden. Maar mocht je nou kleine bakvormpjes in huis hebben voor mini taartjes, dan kan je ook de helft nemen van alle ingrediënten.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gram amandelen
  • 150 gram hazelnoten
  • 125 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 6 blaadjes gelatine
  • 4 el honing
  • 150 ml water

Topping:

  • vers fruit naar keuze

Extra: springvorm van 24 cm

Aan de slag

Doe een stukje bakpapier op de bodem van je bakvorm. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal dit tot een korrelig deeg. Dit is een lastig klusje, lekker plakkerig. Doe het deeg in de bodem en gebruik vochtige vingers om het deeg aan te drukken. Dit moet echt met vochtige handen, anders blijft je bodemmengsel aan de vingers kleven door de honing.

Bak dit 10 minuutjes op 175 graden, tot je bodem goudbruin is. Laat afkoelen.

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe ondertussen de honing en de yoghurt in een kom en meng dit door elkaar. Proef even tussendoor, je kan het altijd nog wat zoeter maken met een schepje extra honing.

Breng 150 ml water tot net aan de kook en laat het even staan. Voeg dan één voor één de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zorg steeds dat het blaadje gelatine helemaal is opgelost, voordat je de volgende toevoegt. Voeg vervolgens dit gelatine mengsel door een zeef toe aan je yoghurt mengsel, mix dit even kort door.

Doe je mengsel in de springvorm en laat dit opstijven in de koelkast.

Serveer met vers fruit. Wij gingen voor frambozen en wat bosbessen!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

2 Comments

  1. Nina says

    Het malen van de bodem gaat beter als je eerst de droge ingrediënten maalt en daarna pas de honing meemaalt.

  2. Pingback: Best bekeken artikelen van januari 2017 – Liefde voor bakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *