Ontbijt & lunch
comment 1

Gezond: ontbijtjar met kwark en aardbeien

IMG_0101
Eerder hadden we al een cheesecake in a jar gemaakt en die was erg lekker! En handig bij bij een picknick. Nu leek het ons leuk om ook eens een keer een ontbijtvariant te maken. Dat komt omdat mijn andere dochter altijd gezonde ontbijtjes maakt. Dat willen wij ook eens een keer! Ik had nog verse aardbeien, dus die kon ik er mooi voor gebruiken.


Kijk hier naar het resultaat: gezond natuurlijk en ook voedzaam! Het is heel snel gemaakt en ideaal voor een goed begin van de dag.

Benodigdheden voor twee potten:

  • 200 tot 250 gram Cruesli Appel en Rozijnen, wij hebben het huismerk van de Jumbo gebruikt
  • Een handjevol walnoten
  • 1 bakje van 500 gram kwark naturel
  • 1 doosje aardbeien
  • Een paar eetlepels honing

Extra: twee grote potten, ofwel jars.

Dan doe je de Cruesli in een diepvrieszakje, sluit het zakje goed en rol er met een deegroller flink overheen, zodat de Cruesli kruimelig wordt. Zet dan de rest ook klaar: roer de kwark los en voeg de honing toe. Was de aardbeien en haal de kroontjes er af en snijd ze doormidden. Maak de walnoten fijn op dezelfde manier als de Cruesli. Doe een deel van de fijngemaakte walnoten bij de Crueli. De rest gebruiken we voor de garnering bovenop.

Als je alles hebt klaar gezet, is het tijd om de potten te vullen!

Eerst een laagje kwark, dan een laagje fijngemaakte Cruesli erop. Dan een laagje aardbeien stukjes. Nu weer een laagje kwark. Een laagje Cruesli en bovenop opvullen met stukjes aardbei. Dan nog een beetje van de fijngemaakte walnoten erbovenop als decoratie.

IMG_0111

Een pot vol gezondheid!!!!

Eet smakelijk,

Ria – Liefde voor bakken

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.