Bakmixen
comments 2

Getest: Dr. Oetker mugcake

Dr. Oetker mugcake
Het is weer eens hoogste tijd dat er een product voor jullie getest wordt. En aangezien mugcakes helemaal populair zijn de laatste tijd, leek het mij een heel goed idee om de mugcake van Dr. Oetker voor jullie te proberen! Kijken jullie mee?

Eerste indruk

Dr. Oetker heeft twee smaken van de mugcake uitgebracht: chocolade en stracciatella. Ik neig meteen heel erg naar chocola (quilty pleasure), maar ik kocht ze toch allebei om een zo volledig mogelijke review te kunnen schrijven.

Dr. Oetker mugcake

Je gebruikt één zakje per mugcake, wat ik persoonlijk lekker handig vind. Geen gedoe met restjes bewaren of dat soort dingen, je krijgt precies wat je nodig hebt. Daarnaast vind ik de verpakking er prima uitzien. Op de achterkant vind je hoe je de mugcake moet maken. Ze beloven je dat de mugcake in ongeveer 1 minuut klaar is, dus we gaan het zien!

 

Op de achterkant staat wat je moet doen, heel handig!

Op de achterkant staat wat je moet doen, heel handig!

Aan de slag!

Ik heb de stappen gevolgd zoals op de verpakking beschreven. Let wel op: de mok waar je je mugcake in maakt moet minimaal 250 ml kunnen bevatten en moet magnetron bestendig zijn. En daarbij is het ook meteen belangrijk om te weten dat deze mugcake niet in de oven kan maken, maar echt een magnetron nodig hebt!

Ik maak beide smaken op exact dezelfde manier. Omdat mijn magnetron geen tussenstand heeft tussen 600 en 900 watt, kies ik ervoor om ze beide op 600 watt in 70 seconden te maken. Op de verpakking staat dat je zelf moet bepalen hoe smeuïg je je mugcake wilt hebben. Maar omdat ik dit nog nooit eerder heb gemaakt, heb ik nog geen idee hoe dit zal uitpakken.

Wat vind ik er van?

Dr. Oetker mugcake

Dit zijn hoe beide mugcakes uit de magnetron komen! Wat direct opvalt is dat de stracciatella een stuk smeuïger uit de magnentron komt dan de chocolade. Ik moet zeggen dat ik de chocolade er wel smakelijker uit vind zien!

Bij het proeven kom ik erachter dat de chocolade iets te droog is naar mijn smaak. Daarbij proef ik wel chocolade, maar niet zo intens zoals je zou verwachten als je de mugcake ziet! Ik vind dat je proeft dat het uit een pakje komt. Lekker en goed te eten, maar geen wow factor.

De stracciatella is bij het proeven inderdaad een stuk smeuïger. Zelfs iets aan de kleffige kant. Maar tegen verwachting in vind ik hem lekkerder dan de chocoladevariant. Van de stracciatella werd ik een stuk blijer!

Het oordeel

Pluspunten:

  • Makkelijk en heel snel om te maken
  • Stracciatella is lekkerder dan verwacht!

Minpunten:

  • Chocolade smaak valt wat tegen
  • Lastig om te bepalen hoe smeuïg of droog je de mugcake wilt hebben

Eindoordeel

Leuk idee van Dr. Oetker om deze mix voor 1 mugcake te maken! Zeker nu mugcakes steeds populairder worden in de bakwereld. De chocoladesmaak valt mij iets tegen, smaakt niet intens naar chocolade. De stracciatella smaakt daarintegen juist lekkerder dan verwacht. Het is wel wat lastig om te bepalen hoe smeuïg je de mugcake wilt hebben. Alleen het verschil tussen de twee smaken was bij mij al erg groot.

Zeker leuk om eens te proberen en de stracciatella ga ik zeker nog een keertje nemen. En het geeft voldoende inspiratie om zelf een keer een chocolade mugcake te maken!

Probeer jij ze ook uit?

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  1. Ah mugcakes, heerlijk! Inderdaad die magnetrontijd is lastig, maar ze zien er goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.