Bakmixen, Klein gebak
comments 5

Getest: Bake Delicious Chocolade Muffins

We hebben weer eens een bakmix voor jullie getest. En dit keer is het een bakmix van Bake Delicious, namelijk de chocolade muffins! Chocolade vinden wij sowieso fantastisch, maar dat was waarschijnlijk al wel duidelijk. Maar muffins is ook weer eens wat anders!

Bake Delicious heeft verschillende bakmixen en bakproducten op de markt gebracht! Denk bijvoorbeeld aan mix voor biscuit, mix voor botercrème, chocolade cupcakes of chocolade muffins! Klik hier voor een aantal van deze mixen.

Eerste indruk

chocolade muffins

De mixen van Bake Delicious zitten in een witte zak, met een sticker op de voorzijde en achterzijde van de verpakking. Daarnaast is de zak hersluitbaar, dus kun je de mix beter bewaren en hoef je hem dus niet in één keer te gebruiken. Op de achterzijde staan twee recepten: voor chocolade muffins en chocolade cupcakes. De recepten zijn duidelijk, al valt meteen op dat de ingrediënten allemaal in grammen zijn omschreven. Dus bijvoorbeeld 160 gram olie. Daar moest ik even aan wennen.

Aan de slag

Ik heb de stappen gevolgd zoals beschreven op de verpakking. Alle producten, dus ook de vloeibare producten, heb ik gewoon afgewogen met een weegschaal.

Zelf toevoegen (bij 500 gram mix):

 • 160 gram olie
 • 35 gram ei
 • 130 gram water

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voorop 220 graden
 2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de vlinder in 8 minuten tot een glad beslag
 3. Vul de bakvormpjes tot 4/5
 4. Bak de Chocolade muffins in 20 minuten af

Wij hebben zelf nog de bakvaste chocolade druppels van De Bakzolder toegevoegd aan het mengsel. Deze chocolade druppels zouden dus niet helemaal moeten versmelten, wanneer je deze toevoegt aan je mengsel.

Ik heb een heteluchtoven, wat betekent dat ik mijn oven altijd wat lager zet dan gezegd wordt in de beschrijven. De eerste ronde muffins bak ik in iets hogere bakingcups van Städter, 18 minuten op 200 graden. Al snel bleek dit niet heel erg een succes. De muffins waren niet mooi hoog zoals je bij een muffin zou willen zien. Daarbij stond de oven toch nog te hoog, de achterste muffins waren iets te donker.

Chocolade muffins

Bij de tweede ronde koos ik voor witte bakingscups en deed ik de oven op 180 graden. De muffins zaten nu wel 20 minuten in de oven. De tweede ronde bleek perfect! Mooie hoge muffins, zoals een muffin eruit moet zien.

De smaak

Daar kan ik heel kort over zijn: de smaak is heerlijk! Ze smaken zoals een chocolademuffin moet smaken. Heerlijk intens naar chocolade. En om heel eerlijk te zijn is dat wel boven mijn verwachtingen! Het gebeurt wel eens dat bakmixen met chocola de intense smaak missen, maar dat is bij deze mix absoluut niet het geval. Heerlijk!

De bakvaste chocolade druppels van De Bakzolder zijn helaas niet meer terug te vinden in de muffins. Ze zijn volledig versmolten in de muffin zelf. Dit wil niet zeggen dat deze bakvaste druppels niet werken, maar ze werken in ieder geval niet in deze muffins!

Chocolade muffins

Chocolademuffins

Het oordeel

Pluspunten:

 • Handige makkelijke verpakking die hersluitbaar is
 • Twee recepten op de achterzijde
 • Intense chocoladesmaak

Minpunten:

 • Alle hoeveelheden zijn in grammen, ook die van de vloeibare producten

Eindoordeel

Deze mix voor chocolademuffins zijn echt heel lekker! Een aantal vriendinnen hebben ze ook geproefd, en ook zij vonden ze fantastisch! Dus zeker een aanrader.

De Bake Delicious Chocolade Muffins koop je hier!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

5 Comments

 1. Ellen says

  Hoi Laura, 35 gram ei is dat 1 ei of moet je meerdere eieren eerst klutsen en dan 35 gram afwegen? Groetjes

  • Hey Ellen! 35 gram ei is ongeveer 1 klein ei. Ik had zelf alleen grotere eieren in huis, die waren ongeveer 55 gram per stuk, en dat ging ook prima!

   Maar je kan ook eerst 1 ei klutsen, en daar dan 35 gram van gebruiken!

 2. Francien Boeve says

  Hallo Laura,
  Ik vind het wat lastig te beoordelen of de intense chocoladesmaak die jij beschrijft ook aanwezig zou zijn als je geen chocoladedruppels had toegevoegd. Deze zullen toch ook voor extra smaak zorgen?
  Groeten, Francien

  • Hoi Francien, het is alweer twee jaar geleden dat we deze mix getest hebben, maar je hebt gelijk. De chocolade druppels hebben daar vast ook een aandeel in. Groetjes, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.