Taarten met oven
Leave a comment

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

Frambozen laagjes taart met chocoladeganache

Wij houden van chocolade. Of nou ja beter gezegd: wij zijn GEK op chocolade. We hadden onze blog net zo goed ‘liefdevoorchocolade’ kunnen noemen, want chocolade is niet uit ons leven weg te denken. En omdat wij deze liefde graag met jullie delen, én omdat frambozen toevallig heel goed bij chocolade past, delen wij vandaag een overheerlijk recept voor een frambozen laagjes taart met chocoladeganache!

Benodigdheden:

Taart:

  • Twee bakvormen van circa 20 cm (bijvoorbeeld PME deep round cakepan)
  • 500 gram mix voor chocolade biscuit, of een eigen recept voor chocoladebiscuit
  • 4 eieren

Vulling:

  • Bavarois frambozensmaak (50 gram mix)
  • Bavarois vanillesmaak (25 gram mix)
  • Chocolademousse (50 gram mix)
  • 475 ml verse slagroom (375 ml voor de bavarois, 100 ml voor de chocoladeganache)
  • Melk
  • 100 gram pure chocolade
  • Bakje verse frambozen, gewassen en uitgelekt

Frambozenlaagjes taart

Bakken maar!

Je maakt eerst twee taarten van de 500 gram chocoladebiscuit. Deze taarten hoeven niet heel hoog te worden, want ze worden straks op elkaar gestapeld. Maak het deeg zoals op de verpakking staan, of volg een eigen recept voor een chocoladebiscuit.

Verdeel je mengsel over twee bakvormen en bak de beide taarten tegelijk in de oven. Als je maar één bakvorm hebt, moet je het even apart doen!

Laat beide taarten afkoelen.

Bavarois

In de tussentijd kun je alvast de bavarois en de chocolademousse maken. Binnenkort komen er een aantal basisrecepten online om bavarois en chocolademousse zonder mix. Maar voor nu gebruiken we de heerlijke bavaroismixen van bijvoorbeeld de Bakzolder en de chocolademousse mix van Callebaut!

Maak je bavarois met de verse slagroom zoals op de verpakking staat beschreven. Maak de chocolademousse met melk, ook zoals op de verpakking staat beschreven. Laat ze beide opstijven in de koelkast (wij likken onze vingers erbij af, yummy!!).

Taartje stapelen

Als de bovenkant van je taartje een beetje bol is, dan snijd je met een groot broodmes voorzichtig een stukje er vanaf. Zodat de bovenkant van je taart toch plat is!

Dan zaag je beide taarten in drie lagen (met een dubbele taartzaag als je die hebt). Totaal krijg je dan 6 laagjes.

Leg de eerste plak op een bord, smeer hier een laag frambozenbavarois op (de helft). Dan leg je daar een plak van de cake op, dan een laag chocomousse, een laag cake, een laag vanillebavarois, een laag cake, een laag chocomousse, een laag cake, een laatste laag frambozenbavarois en dan een laatste plak cake.

Frambozen laagjes taart

Chocoladeganache

Als het goed is staat de taart nu op een bord. Het is nu tijd om de chocoladeganache te maken.

Breng hiervoor 100 ml verse slagroom bijna aan de kook. Breek de chocolade in een kommetje en giet daar de hete slagroom overheen. Niet meteen roeren! Laat even een tijdje staan en meng dan de inmiddels gesmolten chocolade door de slagroom.

Laat je chocoladeganache een beetje afkoelen. Niet te lang, het moet goed schenkbaar blijven. Giet de chocolade in een kannetje en schenk hem dan voorzichtig over de taart. Op deze manier krijg je een mooi druipspoor!

Frambozenlaagjes taart

Als de chocolade is afgekoeld, kun je de taart bovenop versieren met frambozen. Je kunt ook een restje chocolade ietsje verwarmen en deze bovenop de taart smeren. Dan blijven je framboosjes beter plakken!

Frambozenlaagjes taart

frambozenlaagjes taart

Nou dit is toch wel een verrukkelijk taartje, of niet?!

Vergeet ons niet te volgen via e-mail, in de rechterbalk!

Liefs van Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.