Koekjes
Leave a comment

Domino koekjes

Dominokoekjes
Koekjes bakken! Altijd leuk om te doen! Wij bakken heel vaak koekjes. En we proberen dan telkens weer iets nieuws uit. Dus ons advies: koop geen koekjes, maar bak ze zelf! Echt veel lekkerder en leuker!

Deze koekjes heb ik al vaker gezien, maar nog nooit gemaakt. Altijd leuk om iets nieuws te proberen! De koekjes zijn gemaakt van zanddeeg in twee kleuren. Dit krijg je doordat er cacaopoeder aan een deel van het deeg is toegevoegd. Het lijkt ingewikkelder dan het is, maar het valt eigenlijk reuze mee. Je snijd je deeg straks in repen, die je om en om naast elkaar plakt. Daardoor krijg je een blokjes patroon. Dan snijden we er koekjes van. Je kan er ook nog voor kiezen om ze dan alsnog uit te steken, zodat je leuke vormen krijgt! Laten we snel aan de slag gaan!

Domino koekjes

Ingrediënten

 • 160 gram boter of margarine
 • 115 gram fijne suiker
 • snufje zout
 • 1 theelepel citroenrasp
 • 1 ei
 • 290 gram bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 15 gram cacaopoeder
 • 1 eetlepel melk
 • 1 eiwit
 • 2 vellen bakpapier

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

 2. Doe de boter, de suiker, het zout, de citroenrasp, 1 ei en de bloem en de bakpoeder in een kom. Kneed hier een soepel deeg van. Verdeel het deeg in twee gelijke delen.

 3. Meng door het ene deel de cacaopoeder en een halve eetlepel melk. Kneed dit erdoor. Kijk even of de rest van de melk er ook nog door moet, je moet een soepel deeg krijgen.

 4. Rol de beide deegstukken uit, tussen twee vellen bakpapier, tot een mooie rechthoekige plak van crica 1 cm dik. Zorg dat de plakken nagenoeg even groot en even dik worden.

 5. Leg dan beide plakken (tussen het bakpapier) ongeveer 15 minuten in de vriezer.

 6. Haal je plakken weer uit de vriezer en snijd elke plak in repen van circa 1 cm. Zorg dat je minimaal 6 repen uit elke plak snijdt.

 7. Leg dan de repen om en om naast elkaar. Plak ze tegen elkaar met een beetje eiwit. Zorg dat je 3 repen naast elkaar hebt. Ga er nog even voorzichtig overheen met de roller, zodat deze laag mooi gelijkmatig wordt.

 8. Smeer dan een beetje eiwit op deze laag. Leg er weer 3 repen op, maar zorg wel dat de kleuren om en om gelegd worden.

 9. Ga zo door met de derde laag en de vierde laag. Plak de repen telkens aan elkaar met een klein beetje eiwit, met behulp van een bakkwastje. Leg je deegblok nu opnieuw 15 minuutjes in de vriezer.

 10. Haal er weer uit en snijd nu mooie gelijkmatige plakjes van het deegblok.

 11. Leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 13-15 minuten op 175 graden. Let wel op dat je koekjes niet te donker worden. Laat je koekjes afkoelen op een rooster.

Tip: bak niet teveel koekjes tegelijk. Mochten ze niet helemaal naar je zin zijn, dan kun je bij de volgende lading nog wat aanpassingen doen.

Veel bakplezier!

Liefs, Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.