We hebben inmiddels al heel veel verschillende soorten cupcakes gebakken. Vaak met rolfondant of marsepein, of met een botercreme, mascarponecreme of roomkaas creme. Nu wilde ik toch eens wat anders, met slagroom en met een holletje met vulling. En heerlijk vers fruit.
Deze cupcakes zijn afgeleid van de vruchtenvlaai zoals we die kennen.Deze cupcakes zijn lekker fris, omdat er geen zware crème op zit. Alleen slagroom en wat vers fruit. We hebben gekozen voor kiwi, zwarte bessen en mandarijntje (deze laatste zijn wel uit blik). Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit kiezen. Zoals aardbeien, frambozen, bramen en dergelijken.
Wat heb je nodig?
- 1 pakje margarine van 250 gram
- 250 gram suiker
- 4 eieren (circa 50 gram per stuk)
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels halfvolle melk
- snufje zout
- 3 eetlepels Patidess citroensmaak
- bakvorm voor cupcakes + bakingcups.
Dit recept is voor ongeveer 20 tot 24 cupcakes, ligt er een beetje aan hoe bol je je cupcakes wilt hebben. Voor het decoreren met fondant is het handig om je bakingcups voor driekwart te vullen, dan worden ze niet te bol.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (bij hetenluchtovens zeker 10 graden lager).
2. Doe de boter in een kom en mix deze in circa 2 minuten luchtig
3. Voeg de suiker toe en mix deze goed door de boter
4. Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg hier de zout aan toe.
5. Voeg nu 1 ei en 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe aan het botermengsel. Mix dit tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het volgende ei en weer 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel toe, mix wederom tot het ei volledig is opgenomen. Doe dit voor alle eieren.
6. Voeg nu de rest van het zelfrijzend bakmeel toe en 3 eetlepels melk toe. Mix dit goed door op de laagste stand tot alles goed vermengd is.
7. Mix nu 3 theelepels Patidess citroensmaak door het mengsel.
8. Zet je papieren bakingcups in de bakvorm. Vul deze voor driekwart met het deeg.
9. Bak je cupcakes ongeveer 25 minuten in de oven, tot je mooi goudbruin zijn. Let wel op met de tijden van het bakken, iedere oven is anders, dus pas op dat je ze niet te kort of te lang bakt!
Als de cupcakes zijn afgekoeld, maak je met een lepeltje (wij gebruiken een meloenlepeltje) een rond holletje in de cake. Deze vullen we dan met jam.
Dan kloppen we de slagroom goed stijf met wat poedersuiker en klopvast. Spuit mooie, lage toeven op de cupcake.
Leg daar dan de gewassen, uitgelekte en mooi gesneden fruitstukjes op. Dan heb je mooie, licht smakende cupcakes, heerlijk!
Liefs,
Ria & Laura
3 comments
Wat een kunstwerkjes!
kan je de muffins ook maken en invriezen van tevoren en dat je ze dan pas een dag van tevoren ontdooit en ze opmaakt? of worden ze dan minder lekker?
Hoi Wendy, dat kan zeker. Zelf vind ik toch dat ze soms net iets minder lekker zijn, maar dat is persoonlijk en is per recept verschillend.