Ontbijt & lunch, Pasen
Leave a comment

Croissantjes met banaan en chocola

DSC_0803bn
Dit weekend is het Pasen, dus konden we het natuurlijk niet laten om ook een lekker ontbijt recept te bedenken. Een tijdje terug hadden we al een keer een recept geplaatst waarbij we croissantjes hadden gevuld met ham en kaas. Die zijn super geschikt voor Pasen. Maar wat nou eens als we zoete croissantjes maken, met banaan en chocolade?

Paasontbijtjes zijn echt mijn favoriete onderdeel van Pasen. Dat is waar het allemaal om draait. Heerlijk met zijn alle aan tafel, de geur van warme broodjes en croissantjes, gekookte eitjes. Daar heb ik echt de beste herinneringen aan. Helaas is het alleen nu zo met mijn werk dat ik natuurlijk niet altijd vrij kan zijn met Pasen. De aflopen twee jaar moest ik helaas werken (wat ik oprecht echt super jammer vond, want Paasontbijt is het beste ontbijt van het hele jaar!). Maar dit jaar ben ik vrij! Dus ga ik met Pasen naar het thuisfront, verplicht paasontbijten met mij :)

Dit recept is dus eigenlijk een zoete gevulde croissant. En ik zal je alvast verklappen, de combinatie banaan en pure chocolade is sowieso heel goed. Maar in een croissantje nog veel beter! Een beetje een chocoladebroodje met een twist (en in een andere vorm).

Wat heb je nodig?

  • 1 blik croissantjesdeeg (AH)
  • 1 grote banaan (of twee kleintjes)
  • pure chocolade
  • 1 ei

Aan de slag!

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens bekleed je de bakplaat met een stuk bakpapier.

Open de blik van het croissantjesdeeg (staat op de verpakking hoe je dat moet doen) en leg de stukken deeg op de bakplaat. Snijd in elk stukje een kleine inkeping.

Snijd je banaan in langere reepjes (zie foto). Snijd ook de chocolade in reepjes. De hoeveelheid chocolade hangt een beetje af van smaak.

Doe de reepjes banaan en chocolade op het croissantjesdeeg en rol het op zoals op de verpakking staat aangegeven. Let wel op: zorg dat je banaan niet té dik is, want dan verliest de croissant een beetje zijn vorm. Op zich niet heel erg, het draait tenslotte om de smaak, maar dan is het echt meer een broodje dan een croissant.

 

Bestrijk de croissantjes met wat opgeklopt ei voor een mooie glans.

Bak je croissantjes ongeveer 12 minuten op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.